Ο άστεγος που φροντίζει τους... αστέγους του Ηρακλείου

Ο άστεγος που φροντίζει τους... αστέγους του Ηρακλείου

«Ξέρω τι είναι να είσαι μέσα στη βροχή, στο κρύο, να μην έχεις να φας»

astegoskriti
Ένα ιδιότυπο δίκτυο αλληλεγγύης φαίνεται να έχει αναπτυχθεί μεταξύ των αστέγων στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο κ. Μηνάς, ο οποίος εχει μείνει χωρίς στέγη από το 2012, και πλέον μένει σε ένα τροχόσπιτο στην περιοχή του Καράβολα, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των άστεγων συμπολιτών μας.

Ο κος Μηνάς, μαζί με μια ακόμα άστεγη, την κυρία Όλγα, δίνουν το δικό τους αγώνα, προκειμένου να βοηθήσουν και άλλους που έχουν πραγματική ανάγκη. Με τη βοήθεια ενός ακόμα Κρητικού, ο οποίος βρίσκει εταιρείες οι οποίες προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ο Μηνάς και η Όλγα, μοιράζουν καθημερινά τα είδη αυτά στους περίπου 200 άστεγους που βρίσκονται σήμερα στο Ηράκλειο.


astegoskriti2


"Ξέρω τι είναι να είσαι μέσα στη βροχή, στο κρύο, να μην έχεις να φας. Για αυτό ενώσαμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας με την Όλγα", λέει ο Μηνάς, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, προκειμένου να ενημερώσει τόσο τους άστεγους, οσο και τον υπόλοιπο κόσμο, που θα ήθελε να προσφέρει και να βοηθήσει.

Όπως τονίζει, "ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπορεί να προσφέρει στέγη σε όλους εμάς. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, μας έχει δώσει μόνο βεβαιώσεις αστεγίας και με αυτές παίρνουμε τα τρόφιμα".


Ο δραστήριος αυτός άνθρωπος, που παρά τις δυσκολίες έχει μάθει να αγωνίζεται για τη ζωή, έχει έρθει μάλιστα σε επαφή με τρεις Κρητικούς που διαμένουν στην Αμερική και οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν την αγορά ξενοδοχείου, προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων.

Κλείσιμο
Οι χορηγοί αυτοί έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν οι 2 το ποσό των 279 χιλιάδων, και ο τρίτος 150 χιλιάδες ευρώ!

Ευσεβής πόθος και στόχος του Μηνά, είναι μέχρι τις αρχές του 2021 να έχουν τελειώσει με το διαδικαστικό κομμάτι και σιγά σιγά το κέντρο φιλοξενίας να αρχίσει να λειτουργεί, και οι άστεγοι του Ηρακλείου να βρουν εκεί το καταφύγιό τους.

Πηγή: ekriti 




Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα τέσσερα σενάρια για την πορεία της καταιγίδας

Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης