ΔΟΕ: Χιλιάδες κενά στα δημοτικά – Στα ολοήμερα σχολεία τα μεγαλύτερα προβλήματα

ΔΟΕ: Χιλιάδες κενά στα δημοτικά – Στα ολοήμερα σχολεία τα μεγαλύτερα προβλήματα

Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 8.065 κενά, εκ των οποίων 1.714 δάσκαλοι – Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας - Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο

mathites_sxol
Χιλιάδες είναι τα κενά στα δημοτικά, καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Σύμφωνα με το προεδρείο της ΔΟΕ, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 8.065 εκ των οποίων οι 1.714 είναι δάσκαλοι και οι 2.236 εργάζονται στην παράλληλη στήριξη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στο ολοήμερο σχολείο, καθώς χρειάζονται πολλές ειδικότητες για να λειτουργήσει. Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη, κάποια ολοήμερα σχολεία δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τη λειτουργία τους, καθώς λείπουν καθηγητές μουσικής και αγγλικών. Θυμίζουμε ότι εφέτος καθηγητές αγγλικών τοποθετήθηκαν και σε νηπιαγωγεία, όπου ξεκινάει πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ κενά υπάρχουν ακόμα σε προσωπικό καθαριότητας, κυρίως στη Β΄ Αθηνών. Η Ομοσπονδία ζητεί προσλήψεις εκπαιδευτικών και επαναλαμβανόμενα τεστ για κορωνοϊό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα την κάλυψη των κενών στα σχολεία και για τα μέτρα προστασίας.

Θυμίζουμε ότι με ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο. Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη δώσει οδηγίες για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που δεν έχουν φυσική παρουσία στο σχολείο.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία σε κάποιες περιοχές της χώρας αύριο, όπως η Ζάκυνθος, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία Κεφαλονιάς και Ιθάκης με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού, όπως και τα σχολεία στην Ηλεία, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου. Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα σχολεία στο Ναύπλιο. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας κλειστά θα παραμείνουν:

-όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Λέσβου,
-όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας,
-το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου,
-το 2ο δημοτικό Βουτών,
-το 2ο γενικό λύκειο Καισαριανής,
-το νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου,
-το τμήμα Β5 του 2ου γυμνασίου Πύργου Ηλείας και
-το 70 δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα τέσσερα σενάρια για την πορεία της καταιγίδας

Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης