LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Ανησυχία και νέα μέτρα φέρνει η «έκρηξη» διασωληνωμένων - Στο τραπέζι νέο lockdown

«Δεν αποκλείουμε τίποτα» ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας - Τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για συναυλίες, εστιατόρια, κινηματογράφους, λαϊκές αγορές και μπουζούκια - Γιατί έκανε λόγο για «ανησυχητική αντοχή» ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Μάσκες παντού και πιο αυστηρά μέτρα ήρθαν ως αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης τόσο των κρουσμάτων κορωνοϊού όσων και των διασωληνωμένων το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ την Τετάρτη το πρωί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Ελλάδα, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο από την εξέλιξη της επιδημίας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό και εξελίσσεται». Ερωτηθείς για ένα νέο lockdown στην Ελλάδα, ο κύριος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί, λέγοντας ότι «δεν αποκλείουμε τίποτα, έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ έως το τέλος του μήνα, οπότε θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η λήψη νέων αποφάσεων, εάν και εφόσον δεν αποδώσει η δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα από σήμερα, Τετάρτη και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου διαμορφώνονται με χαμηλότερη πληρότητα σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες, κλειστά κέντρα διασκέδασης, λιγότερους καθήμενους ανά τραπέζι στην εστίαση, καθώς και υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου.

Στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη -310 νέα κρούσματα, 197 εξ αυτών στην Αττική, καθώς και 67 διασωληνωμένοι-, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, έσπευσε να τονίσει τη διαρκώς αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία πλέον εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά εγχώρια κρούσματα. Παρ' ότι η αναλογία κρουσμάτων ανά πολίτη παραμένει σε μέτρια επίπεδα, το επίπεδο κινδύνου από άποψη επιδημιολογικού φορτίου είναι υψηλό, τόσο λόγω της πληρότητας των ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο (60%) όσο και λόγω της στενής επαφής μεταξύ των κατοίκων.

Για την εξάπλωση της πανδημίας, επομένως, «τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα», όπως ανέφερε ο καθηγητής, οπότε μια σειρά αυστηρότερων μέτρων τίθεται σε εφαρμογή από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου.

«Με βάση τα κριτήρια επιδημιολογικού ρίσκου» εξήγησε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «η Αττική βρίσκεται σήμερα μεταξύ μετρίου και υψηλού επιπέδου κινδύνου, δηλαδή με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα εμφανίζει τρία κρούσματα ανά 100.000 άτομα (επίπεδο μετρίου κινδύνου), όμως με αναγωγή επί το 10, που είναι πιο κοντά στον πραγματικό αριθμό των μολύνσεων, φτάνει το επίπεδο υψηλού κινδύνου και επιπλέον αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ (μεγαλύτερο του 60% οι αυξητικές τάσεις). Τα μέτρα συνεπώς έχουν τόσο προληπτικό όσο και κατασταλτικό χαρακτήρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική, είναι τα εξής:

1. Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

2. Σε ό,τι αφορά τα Kαταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (κέντρα διασκέδασης), αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

3. Αναφορικά με τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων, τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο, όπως και κατά διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4. Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημοσίους και ιδιωτικούς), όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (π.χ. πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες-διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) και όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

5. Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές στο 50%, με τρία μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).

6. Ορίζεται όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση που διαμορφώνεται ενδέχεται να πιέσει πολύ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, το σύστημα υγείας της χώρας. Οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε θέση...μάχης και οργανώνονται για να ανακόψουν την πορεία της επιδημίας, ιδίως στην Αττική.

Με αμείωτο ρυθμό οι νέες νοσηλείες

Εχθές καταγράφηκε επίσης μεγάλος αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς έγιναν 64 νέες εισαγωγές. Οι 29 από αυτές έγιναν στον Ευαγγελισμό, κατά την εφημερία του. Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών που εισήχθησαν για νοσηλεία καταγράφηκε τον τρέχοντα μήνα, την περασμένη Παρασκευή.

Εκείνη τη μέρα έγιναν 79 εισαγωγές ασθενών, με τον κύριο όγκο να εισάγεται και πάλι στον Ευαγγελισμό. Ωστόσο, το νοσοκομείο που σηκώνει μεγάλο βάρος -σημειωτέον την πρώτη περίοδο της πανδημίας είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς Covid-19- είναι το Σωτηρία. Σε αυτό νοσηλεύονται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 103 ασθενείς, εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι οι 17. Κι αυτό, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό, γεγονός που αποτυπώνεται και στην υπέρ-εφημέρευση που τους ζητείται όπως υποστηρίζουν να κάνουν.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η επιδημία έχει ανησυχητική αντοχή στα περιοριστικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά το απόγευμα της Τρίτης στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στο Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ.Γκίκας Μαγιορκίνης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαγιορκίνης στην Αττική, όπου κάποιες ημέρες παρατηρούνται τα περισσότερα από τα μισά κρούσματα. Χθες το λεκανοπέδιο συγκέντρωσε τα 2/3 των συνολικών κρουσμάτων. Ο καθηγητής επισήμανε ότι συχνά οι αναπνευστικοί ιοί δείχνουν «προτίμηση» στα αστικά κέντρα για τη διάδοσή τους.

Τα αστικά κέντρα «είναι η αχίλλειος πτέρνα στην αντιμετώπιση της πανδημίας» υπογράμμισε. Από αυτήν την άποψη τα αστικά κέντρα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον περιορισμό της πανδημίας και την ελάττωση της υπερμετάδοσης στον πληθυσμό κι έτσι εξηγείται το πλέγμα μέτρων υπό το οποίο θα βρίσκεται η Αττική μέχρι και το τέλος του μήνα.

Ραγδαία άνοδος στις εισαγωγές στις ΜΕΘ

Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της αντοχής είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, ο οποίος παρουσιάζει διαρκείς αυξητικές τάσεις, χωρίς ίχνη κάμψης, γεγονός που ενδέχεται να σημαίνει μεγάλες πιέσεις στο σύστημα υγείας. Μέσα σε μια εβδομάδα από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου οι διασωληνωμένοι εκτινάχθηκαν: 23 ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν σε ΜΕΘ και να διασωληνωθούν.

Από την αρχή του μήνα, 47 ασθενείς με Covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το βράδυ της Δευτέρας οι διασωληνωμένοι ήταν 64. Ο χθεσινός απολογισμός έκλεισε με 65 ασθενείς διασωληνωμένους απο τους 157 που νοσηλεύονταν σε ολες τις κλίνες ΜΕΘ, ΜΑΦ και Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος αριθμός διασωληνωμένων με κορωνοϊό καταγράφηκε στις 5 Απριλίου (93 ασθενείς διασωληνωμένοι).

Το γεγονός ότι ήδη το 60% των διαθέσιμων για κορωνοϊό κλινών ΜΕΘ της Αττικής έχει καλυφθεί προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες, δεδομένου ότι καταγράφεται επιβάρυνση σε μια περίοδο που δεν θα χαρακτηριζόταν υψηλού κινδύνου. Πλέον είναι σαφές πως πρέπει να ανακοπεί το συντομότερο δυνατό η μετάδοση του κορωνοϊού και η συνδεόμενη με αυτήν αυξητική τάση στις σοβαρές νοσηλείες, άρα και στις εισαγωγές σε ΜΕΘ και παράλληλα να δοθεί χρόνος στο υπουργείο Υγείας να οργανώσει το πεδίο των Εντατικών.

Χαρακτηριστική η δήλωση του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά το πρωί της Τετάρτης ότι αυτή τη στιγμή οι ΜΕΘ έχουν αρχίσει και «στριμώχνονται». «Συνέχεια υπάρχει πίεση στις μονάδες... Φοβάμαι ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει και άλλο... Διασωλήνονται και άτομα νεαρής ηλικίας» πρόσθεσε ο κ. Λαζανάς.

Ήδη στο υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ για covid-19 όπως έγινε και τον περασμένο Μάρτιο. Κατά την πρώτη φάση της πανδημίας για covid-19 είχαν διατεθεί 400 κλίνες ΜΕΘ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη χθεσινή ενημέρωση. Σήμερα οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό είναι 222 σε ολική τη χώρα, από τις οποίες οι 72 είναι στα νοσοκομεία της Αττικής.

Στο εξής και σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού και του υγειονομικού συστήματος οι κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς θα διατίθενται και πάλι για τους ασθενείς με λοίμωξη κορωνοϊού και θα περιορίζονται για τους άλλους ασθενείς. Ήδη γίνεται συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές ώστε να διακομίζονται ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας στις ΜΕΘ των ιδιωτικών.

Ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να αυξηθούν στις 1200 συνολικά οι ΜΕΘ όλης της χώρας μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε βίντεο: Νέα μέτρα κατά της πανδημίας στην Αττική - Ανοικτό το ενδεχόμενο νέου locdown
Νέα μέτρα κατά της πανδημίας στην Αττική - Ανοικτό το ενδεχόμενο νέου locdownΕιδήσεις σήμερα: 

Έκκληση Πομπέο για στρατιωτική αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο

Μήνυμα Βέμπερ στην Τουρκία: Δεν θα ανεχτούμε εκβιασμό στα ευρωπαϊκά σύνορα

Μηταράκης: Αν οι πρόσφυγες δεν μπουν με συζήτηση στη νέα δομή, θα τους βάλει η αστυνομία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Σακίλ

Τώρα πλέον άνοιξαν τα σχολεία.Έχουν επιστρέψει από διακοπές όσοι τα κατάφεραν να πάνε.Αρχίζουν βέβαια να κλείνουν, σχολεία και υπηρεσίες. Φυσιολογικό, με τέτοια χύμα κατάσταση παντού.Με σεβασμό σε τήρηση των νόμων σε μία αόριστη όμως πλειονότητα,που πάλι δημιουργεί κενά υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε όσους ενεργούν κατά αυτό τον τρόπο,προς καλύτερο όφελος της κοινωνίας μας.Χωρίς να επηρεάζονται ταυτόχρονα θετικά από αυτούς,πληθυσμιακές ομάδες που ηθελημένα τελικά επεκτείνουν το πρόβλημα του ιού.Οι λόγοι είναι πολλοί και οι περισσότεροι γνωστοί.Ο κόσμος έχει τρελά προβλήματα και δεν τον συμμερίζονται οι Κυβερνήσεις γενικά τα τελευταία κυρίως χρόνια,σε πολλά δύσκολα.Όχι ότι παλιά,σε πολύ προηγούμενες δεκαετίες τα πράγματα ήταν ρόδινα,για όσους ήθελαν να φτιάξουν καλύτερα την ζωή τους.Υπήρχαν όμως άλλοι παράγοντες που βοηθούσαν καλύτερα στις ξαφνικές δυσκολίες,όπως η πραγματική υποστήριξη της οικογένειας και των περισσότερων φίλων, γνωστών και συγγενών στις ζωές όλων και όποτε χρειάζονταν με σεβασμό, με κατανόηση και δέσμευση ψυχής,ακόμα κι από αγνώστους αλλά και ξένους. Πιο αληθινές καταστάσεις ζωής για όλους. Τα κρούσματα είναι πολλά και κάποια στιγμή πρέπει να δοθούν περισσότερα πραγματικά στοιχεία στην δημοσιότητα,με μεγαλύτερη ειλικρίνεια. Ενημερώνοντας και για τα λιγότερα κρούσματα ανά δήμους της χώρας.Ίσως ενεργοποιηθούν και σκεφτούν τους εαυτούς τους και τους άλλους κάποιοι καλύτερα.To lockdown θα βοηθήσει μόνο όσους τους αρέσει η τεμπελιά κι ενώ εργάζονται ή ακόμα κι αν είναι αργόσχολοι.Δεν θα βοηθήσει τους ανέργους και θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κλίμα αβεβαιότητας σε όλους.Εργαζόμενους και μη. Θα χαθούν θέσεις εργασίας.Θα βοηθήσει όμως στο να εξαφανιστούν όσοι δεν βοηθούν στην κατάσταση αυτή και κυρίως από ξένους. Που ζει η πλειονότητα χωρίς κανένα μέτρο,χωρίς κανένα περιορισμό.Και το συναντάμε καθημερινά αυτό όλοι μας.Η Ν.Δ. πρέπει να αναλάβει αποκλειστικά πάνω της τα θέματα αυτά,έχοντας την απόλυτη ευθύνη στις επιλογές της, χωρίς να επηρεάζεται από πουθενά.. αλλού.Εκτός αν η διοίκηση της, στηρίζεται σε κανόνες με ευρύτερη κοινωνική άποψη και πολιτική,που δεν ακολουθείται όμως όπως φαίνεται στο τόσο σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα από όλους όπως θα άρμοζε της δύσκολης αυτής περίπτωσης, που βιώνουμε όμως όλοι.Κι ενώ έχουν γίνει λάθη οφείλει να τα παραδεχτεί.Ηθελημένα ή μη κάποια από αυτά οφείλει να τα δει και να τα διορθώσει και να ξεμπερδέψει το κουβάρι της αβεβαιότητας, τουλάχιστον στο θέμα της υγείας που απασχολεί και τους περισσότερους τελικά.

ρωτηστε και μας που δουλευουμε περιοχη ομονοιας

ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ, ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ ΚΛΠ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΩΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΩ ΚΟΛΛΗΤΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ

Ρε δεν πάτε καλά

Λοκ ντάουν για μια ίωση ;;; έχετε ξεφύγει τελείως είστε ικανοί να πείτε πως ο σανοΐος ευθύνεται και για τα τροχαία ατυχήματα.Οποιος φοβάται τις ιώσεις μένει σπίτι του τελείωσε δεν θα μας ξανακλεισετε θα γίνει χαμός

Lolos

νέα μετρα, θα ηταν λογικό αν τα μετρα που υπαρχουν σημερα ισχυαν για όλους. Η Αθήνα εχει τον μισό πληθυσμό της χώρας. Ταυτοχρονα εχει δεκαδες χιλιαδες "προσφυγες" που αδιαφορουν για καθε μετρο. Αν μιλησεις για αυτο εισαι ρατσιστης. Εαν μιλησεις για τους Ελληνες εισαι "σωστός". Πας λοιπον γυρω απο την Ομονοια, στο Μεταξουργειο, στη πλατεια Βικτωρίας, στην Αχαρνων κλπ, και βλεπεις εκατονταδες, ο ενας πανω στον αλλον χωρις κανενα μετρο προληψης. Τους βλεπεις στο μετρό να μπαινουν χωρις μασκα, σαν να εχουν δικους τους νομους. Πας να βγεις απο το σταθμο και δεκαδες σπρωχνουν για να περασουν μολις ανοιγουν οι μπαρες γιατι δεν εχουν εισητηριο. Πας Ζηνωνος ή Σοφοκλεους, και μοιαζει με πανηγυρι. 600-700 ατομα ολοι μαζι σε ελαχιστα μέτρα. Αλλα ολοι αυτοι γυρνανε ολη την Αθηνα, πολλοι απο αυτους πανε εκτός Αθήνας. Ολοι ερχονται σε επαφη με άλλους. Βλεπεις αστυνομια σε Ερμου, Αιόλου, Αθηνάς, σε δρομους που οι Ελληνες ειναι το 99%. Δεν πατανε εκει που οι ξενοι ειναι το 100%. Κυριακή στη Ζήνωνος. Μερικες χιλιαδες βουλγαρες, ουκρανες, πολωνεζες κλπ που στελνουν χρηματα στις χωρες τους. Μεσω των ... τουριστικων γραφειων! Πληρωνουν εδω, το γραφειο περνει προμηθεια και τα δινουν απο το εκει γραφειο τους. Χιλιαδες σε ενα δρομο 500 μετρων. Και αυτες δουλευουν σε σπιτια, σε βιοτεχνιες κλπ. Αυτες δεν μεταδιδουν τον ιο? Γιατι αδιαφορουν το υπουργειο, η αστυνομια, ο Δήμος? Ολοι αυτοι εχου ασυλια απο τα μετρα? δεν υπαρχει κινδυνος για τη δημοσια υγεια απο όλους αυτους? Να παρουν νεα μετρα εαν εφαρμοσουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αυτα που ισχυουν. Διαφορετικα θα την πληρωσουμε παλι όλοι μας γιατι καποιοι "υπευθυνοι" κλεινουν τα ματια και ριχνουν το φταιξιμο στον "κακό Ελληνα". Και αν πεις πως ειναι η πραγματικη κατασταση, εαν πεις "να ο κινδυνος", εισαι "ρατσιστης".

ποσα αρθρα

θα γραψετε ακομα για τα νεα μετρα και το νεο lockdown; τα ιδια και τα ιδια. μας κουρασατε.

Δαρβίνος..

Γουστάρω Lockdown , γουστάρω μάσκες και μικροτσίπ.... Χαχα !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης