Καστελόριζο: Το σχολείο και οι μαθητές είναι το μέλλον

Καστελόριζο: Το σχολείο και οι μαθητές είναι το μέλλον

Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος του νησιού στο protothema.gr

mathites_kastelorizo
Τους μαθητές του Καστελόριζου που θέλουν να σπουδάσουν υιοθετεί εκπαιδευτικά ο Ομιλος ΙΕΚ ΑΚΜΗ και Μητροπολιτικό Κολλέγιο, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Στράτος Αμύγδαλος.

Σήμερα, με αφορμή τον καθιερωμένο αγιασμό, που έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι περίπου 60 μαθητές του νησιού απέδειξαν οτι είναι το μέλλον του τόπου.

Ο αντιδήμαρχος του ακριτικού νησιού, Στράτος Αμύγδαλος, ανακοίνωσε τη δυνατότητα σπουδών που δίνεται στους μαθητές λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν, είτε στο ΙΕΚ Ακμή είτε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, λέγοντας οτι είναι μία πολύ σημαντική κίνηση, που αφορά στο μέλλον του νησιού.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, μιλώντας στο protothema.gr: «Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στο νησί έστω και για τους συγκεκριμένους λόγους, με αποτέλεσμα κάποια ζητήματα να επιλύονται», αναφερόμενος στις σπουδές που αφορούν στο σημαντικότερο κομμάτι του τόπου, τη νεολαία, αλλά και σε υποδομές του νησιού .

Ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ Ακμή και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, είπε: «Ο Εκπαιδευτικός Ομιλος ΙΕΚ ΑΚΜΗ-Μητροπολιτικό Κολλέγιο υιοθετεί εκπαιδευτικά όλους τους αποφοίτους λυκείου του Καστελόριζου, που επιθυμούν να σπουδάσουν είτε στο ΙΕΚ ακμή είτε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο».

Για να τονίσει οτι «είναι μία έμπρακτη απόδειξη στήριξης στα νέα παιδιά της ακριτικής μας Ελλάδας που φυλάει Θερμοπύλες». Ο κ. Ροδόπουλος κατέληξε, λέγοντας «ρίχνουμε γέφυρα με την απομακρυσμένη πατρίδα μας, που δεν φοβάται και δεν δειλιάζει απέναντι στον άκρατο επεκτατισμό της γειτονικής μας χώρας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης