Το κινητό μίλησε: Πώς η Εφη «λόκαρε» την Ιωάννα

Το κινητό μίλησε: Πώς η Εφη «λόκαρε» την Ιωάννα

Επί ένα χρόνο προετοίμαζε μεθοδικά την επίθεση η 35χρονη, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στο τηλέφωνό της τα οποία φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ» - Άλλαξε φωτογραφία προφίλ στο Instagram η Ιωάννα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
vitrioli-kallithea-arthro
Kαρέ-καρέ κατέγραψαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. τον τρόπο με τον οποίο η 35χρονη γυναίκα παρακολουθούσε -μέσω του κινητού της τηλεφώνου- την άτυχη Ιωάννα για αρκετό διάστημα προκειμένου να της επιτεθεί και να της ρίξει βιτριόλι έξω από τη δουλειά της στην Καλλιθέα, στις 20 Μαΐου. Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα την έκθεση της εξέτασης του κινητού τηλεφώνου της γυναίκας που συνελήφθη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 33χρονης. Οι κινήσεις της, σύμφωνα με τις καταγραφές των έμπειρων αστυνομικών, είχαν χειρουργική ακρίβεια, καθώς εμπεριείχαν συσκευή εντοπισμού, παρακολούθηση, ακόμη και... φωτογράφηση της εισόδου του σπιτιού της Ιωάννας πριν από έναν χρόνο! Η γυναίκα που συνελήφθη για την τρομακτική επίθεση με βιτριόλι είχε αποθηκεύσει στο κινητό της εικόνες ακόμη και από τα καταστήματα απ’ όπου επρόκειτο να αναζητήσει την κατάλληλη περούκα για τη μεταμφίεσή της.

Η 35χρονη σχεδίαζε ενδελεχώς κάθε της κίνηση. Πρόσεχε το παραμικρό και δεν ήθελε να της ξεφύγει τίποτα. Ολες οι λεπτομέρειες ήταν για εκείνη σημαντικές. Οπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, όταν οι άνδρες της Ασφάλειας άνοιξαν το κινητό της είδαν στην αρχική οθόνη την εφαρμογή TrackerHome, η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή για παρακολουθήσεις.

vitrioli__2_
vitrioli__3_
Στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου φαίνεται η εφαρμογή Tracker Home, ενώ υπήρχαν και φωτογραφίες με οδηγίες χρήσης, αλλά και με την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα


Ψάχνοντας στο άλμπουμ διαπίστωσαν ότι είχαν καταχωρηθεί τέσσερις φωτογραφίες με οδηγίες χρήσης και χαρακτηριστικά φορητού πομπού GPS tracker. Με μια γρήγορη ματιά οι Αρχές βρήκαν επίσης φωτογραφίες που είχε τραβήξει η κατηγορούμενη από την είσοδο της πολυκατοικίας της Ιωάννας στο Μοσχάτο. Σε άλλο σημείο του κινητού της τηλεφώνου διαπίστωσαν ότι είχε αποθηκευτεί φωτογραφία-στιγμιότυπο με απεικόνιση χάρτη και συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε περιοχή σε αρκετά κοντινή απόσταση από τον χώρο εργασίας του θύματος, με ημερομηνία την 20ή Ιουνίου του 2019. Ηταν ίσως μία από τις πρώτες ημέρες όπου η επίθεση με βιτριόλι δεν ήταν απλώς μια «ιδέα» που είχε κάποια στιγμή περάσει από το μυαλό της, αλλά ένα χειροπιαστό σχέδιο, το οποίο έπρεπε να εκτελεστεί άψογα.

Χάρτες με συντεταγμένες

Κλείσιμο
Από τις αρχές του νέου έτους, και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου, φαίνεται να παρακολουθούσε τον χώρο εργασίας της Ιωάννας. Οι αστυνομικοί βρήκαν φωτογραφία με απεικόνιση χάρτη με συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν στην οδό Αγίας Ελεούσης, περίπου 50 μέτρα από την ασφαλιστική εταιρεία στην Καλλιθέα όπου έγινε η μοιραία επίθεση. Μετά από περίπου έναν μήνα η κατηγορούμενη έφτιαξε έναν αντίστοιχο χάρτη στο κινητό της με συντεταγμένες που αφορούσαν σημείο αρκετά κοντά στο σπίτι της 33χρονης.

Στις 8 Μαΐου, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η γυναίκα που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα εντοπίζει ένα κατάστημα με περούκες στο Περιστέρι προκειμένου να προμηθευτεί μία και να στήσει τη μεταμφίεσή της κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Την ίδια μέρα βρίσκει άλλα δύο καταστήματα με περούκες στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ψάχνοντας το κινητό της βρήκαν μία φωτογραφία στις 16 Μαΐου στην οποία απεικονιζόταν μια εταιρεία ταξί. Λίγες ημέρες μετά, στις 19, η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση καταχωρεί στο τηλέφωνό της μία φωτογραφία από την οθόνη κλήσεων. Σε αυτή την εικόνα συμπεριλαμβάνεται ένας αριθμός που ανήκει σε μια γυναίκα οδηγό ταξί. Είναι το όχημα με το οποίο είχε σχεδιάσει, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., να διαφύγει αφού πρώτα θα έριχνε βιτριόλι στην Ιωάννα έξω από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Στα συμπεράσματα της έκθεσής τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναφέρουν ότι είχε θέσει σε παρακολούθηση την άτυχη γυναίκα από τον Ιούνιο του 2019. Εφτασε στο σημείο να εντοπίζει μέχρι και συντεταγμένες από το αυτοκίνητό της, ενώ με τη χρήση υπερσυνδέσμου από το σύστημα παρακολούθησης ήταν σε θέση να βρει ακόμη και την τοποθεσία της, την οποία φωτογράφιζε για να διευκολύνεται όταν έκανε τις σχετικές αναζητήσεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη συσκευή που εξετάστηκε βρέθηκαν αρκετές φωτογραφίες σε ξεχωριστό φάκελο απόρριψης εικόνων.

vitrioli__4_
Ο χάρτης με τις συντεταγμένες της περιοχής όπου εργαζόταν το θύμα. Η φωτογραφία είχε αποθηκευτεί στις 29 Ιανουαρίου
Οι περισσότερες διαγραμμένες απεικονίσεις αφορούσαν την Ιωάννα. Η κατηγορούμενη είχε στην εφαρμογή Tracker συνολικά τρεις συσκευές απομακρυσμένου γεωεντοπισμού.

Μάλιστα, όταν τελείωνε η μπαταρία του εκάστοτε συστήματος, λάμβανε σχετική ειδοποίηση με την κάθε επόμενη καταχώρηση να αναφέρει οτι η μπαταρία ήταν γεμάτη! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και οι τρεις συσκευές αφαιρούνταν, επαναφορτίζονταν και στη συνέχεια τοποθετούνταν ξανά στο αυτοκίνητο του θύματος.

vitrioli__5_
Στις 8 Μαΐου αποθηκεύτηκε η φωτογραφία καταστήματος με περούκες στο Περιστέρι
Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ανέφερε ότι συνάντησε για πρώτη φορά την πελάτισσά του στο σπίτι της μετά από μήνες θεραπειών στο νοσοκομείο. «Την επισκέφτηκα. Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρχε συγκίνηση όταν την είδα πρώτη φορά εκτός νοσοκομείου. Θα πηγαίνει να κάνει επανεξέταση κάθε εβδομάδα στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί να βγει έξω να τη δει ο ήλιος. Από εκεί κι έπειτα την έχω ενημερώσει πλήρως για όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από την υπόθεση, ότι δηλαδή βρέθηκε βιτριόλι στην καμπαρντίνα της κατηγορουμένης», μας είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Μου επανέλαβε το ίδιο πράγμα, ότι την είχε συναντήσει μόνο τέσσερις-πέντε φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις και ότι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί της. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της. Περιμένουμε να δούμε αν η κατηγορούμενη θα απολογηθεί. Σε κάθε περίπτωση, θα ειπωθούν όσα πρέπει να ειπωθούν στο δικαστήριο».

vitrioli__6_
Η εικόνα με τον αριθμό τηλεφώνου του ταξί με το οποίο σκόπευε να διαφύγει η 35χρονη μετά την επίθεση. Η καταχώρηση έγινε στις 19 Μαΐου
Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η επικοινωνία της κοπέλας φαίνεται να είναι καλύτερη στο σπίτι της απ’ ό,τι ήταν στο νοσοκομείο, ωστόσο η ψυχολογία της δεν είναι καλή.

Σύμφωνα με την ίδια, η κατηγορούμενη τη ζήλευε τόσο για την εικόνα της όσο και για το αίτημα φιλίας στο Facebook που της είχε κάνει ο υποτιθέμενος φίλος της 35χρονης, με τον οποίο, όπως φαίνεται -τουλάχιστον έως τώρα- δεν διατηρούσαν σχέση.


Άλλαξε φωτογραφία προφίλ στο Instagram η Ιωάννα

Την πρώτη της ανάρτηση πραγματοποίησε η 34χρονη Ιωάννα τις περασμένες ημέρες στα social media. Η ίδια άλλαξε τη φωτογραφία του προφίλ της με μία καινούργια όλο... νόημα.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται μια ξανθιά γυναίκα να κοιτάζει το πρόσωπό της στον καθρέφτη και να βλέπει ένα πρόσωπο γεμάτο λουλούδια.

anartisiioannas


Πρόκειται για έναν πίνακα που της ζωγράφισε ένα 16χρονο κορίτσι από τη Λάρισα που στο άκουσμα τη ιστορίας της 34χρονης συγκινήθηκε και της τον έκανε δώρο. Η ίδια, τον έδωσε στον αδερφό της, ο οποίος με τη σειρά του πήγε στο Θριάσιο στη μαμά της Ιωαννας και της τον χάρισε.

Τον πίνακα ανάρτησε και η 16χρονη Δανάη στον δικό της λογαριασμό στο instagram αναρτώντας παράλληλα το παρακάτω μήνυμα: «Η ομορφιά σου δε θα χαθεί ποτέ όσο εσύ η ίδια βλέπεις τα λουλούδια στον καθρέφτη σου όλη η Ελλάδα μαζί σου! Και στο δεύτερο slide ο Άγγελος, που πήγε τον πίνακα στη μαμά της Ιωάννας στο Θριάσιο η οποία και είναι πολύ γλυκιά κι ευγενική! #art “Ένα θαύμα είναι καθοδον” (33 λουλούδια, 33 διαφορετικά μηνύματα)».




Ειδήσεις σήμερα: 

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη δεν έβαλε μάσκα στα παιδιά του γιατί... «το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο»

Γώγος για άνοιγμα σχολείων: Ομάδα κρούσης σε ετοιμότητα για την εμφάνιση κρουσμάτων

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία σίγουρα θα πάει για όλο το σχολικό έτος» λέει ο Συψας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης