Η bwin στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών που το έχουν ανάγκη

Η bwin στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών που το έχουν ανάγκη

Σε συνεργασία με φορείς και ιδρύματα που στηρίζει διαχρονικά, η bwin προσφέρει σε παιδιά, οικογένειες και νέους με εγκεφαλική παράλυση τα απαραίτητα εφόδια για τη νέα σχολική χρονιά.

1920x1080_logo
«Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τον κόσμο», είχε πει ο Νέλσον Μαντέλα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μόρφωσης και της παιδείας γενικότερα ως καταλύτη για την αλλαγή της κοινωνίας μας. Η σημασία αυτή στη σύγχρονη εποχή τείνει να υποβαθμίζεται, να γίνεται με «εκπτώσεις», παραγνωρίζοντας το γεγονός πως στην ουσία καθορίζει την υπόλοιπη ζωή της μαθήτριας ή του μαθητή.

Συχνά δεν ευθύνεται η διαδικασία της εκπαίδευσης αυτή καθεαυτή, αλλά οι συνθήκες. Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε δει εκκλήσεις για σχολικά είδη σε οικογένειές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν; Πόσες φορές έχουμε διαβάσει για μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα; Οι προκλήσεις είναι πολλές κι έγιναν ακόμα περισσότερες λόγω του κορωνοϊού. Αρκετές οικογένειες που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία, καλούνται να σταθούν στα πόδια τους και να εξοπλίσουν τα παιδιά τους με τα καλύτερα εφόδια, προκειμένου να ξεκινήσουν επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους τη σχολική χρονιά. Άλλοι γονείς, παιδιών με αναπηρία ή με κάποιο άλλο θέμα υγείας, βρίσκονται προ αδιεξόδου. Τόσο όσον αφορά στον κίνδυνο του ιού, όσο και στον εξοπλισμό  και τις συνθήκες που είναι απαραίτητες στο σχολικό περιβάλλον, προκειμένου η διαδικασία της εκπαίδευσης να κυλήσει ομαλά για το παιδί τους.

Η bwin, πιστή στη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας, υποστηρίζει έμπρακτα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Δεν θα μπορούσε να μην κάνει το ίδιο για τα παιδιά που βρίσκονται στα ευαίσθητα σχολικά τους χρόνια. Πόσω μάλλον σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Έχει, δείξει, άλλωστε με τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες της ότι η πολύπλευρη δράση της δεν γνωρίζει περιορισμούς και διακρίσεις.

Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της εκπαίδευσης, η bwin φρόντισε να σταθεί στο πλευρό μαθητών, οι οποίοι, χωρίς τη συνδρομή της, θα έβλεπαν τη νέα σχολική σεζόν να ξεκινά με βασικές ελλείψεις. Σε μια προσπάθεια να χωρέσει όσο το δυνατόν περισσότερα νεαρά άτομα σε μια αγκαλιά αλληλεγγύης και αγάπης, κινήθηκε σε τρία μέτωπα.  Έτσι, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», βρέθηκε δίπλα σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, οικογένειες και νέους με εγκεφαλική παράλυση, προσφέροντας τους τα απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά.

Στηρίζοντας διαχρονικά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ σε ολόκληρη την Ελλάδα, η bwin παρέδωσε τα απαραίτητα αναλώσιμα (είδη χαρτοπωλείου, τετράδια, είδη ζωγραφικής κ.α) προς το Τμήμα της Πρώιμης Παρέμβασης, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από 18 μηνών έως 7 ετών που παρουσιάζουν κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές. Παράλληλα, συνεισφέροντας στο έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», το brand παρέδωσε εξοπλισμό για  τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που παρακολουθούν παιδιά και νέοι με εγκεφαλική παράλυση. Τέλος, εθελοντές της bwin ενίσχυσαν το σχετικό πρόγραμμα crowdfunding της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με τίτλο #MaziStoSxoleio, δημιουργώντας μία ουσιαστική και μεγάλη αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης, για τις οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά από τις επιπτώσεις του Covid-19. Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι κατάλαβαν στην πράξη τις ανάγκες των παιδιών και το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει διαχρονικά η bwin.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη που δέχεται.

Κλείσιμο
Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης