Συγκλονίζουν τα μηνύματα για τον άτυχο αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη: «Καλό ταξίδι Αετέ»

Συγκλονίζουν τα μηνύματα για τον άτυχο αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη: «Καλό ταξίδι Αετέ»

Η είδηση του θανάτου του έχει σοκάρει τους ανθρώπους του χωριού, από το οποίο καταγόταν - «Αγαπούσε πάρα πολύ τον τόπο του, διατηρούσε στενές επαφές με όλους μας», είπαν στο protothema.gr άνθρωποι του χωριού - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Κάντε το πένθος θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας»

parachute0
Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί το Χαβάρι του Δήμου Ήλιδας μετά τον άδικο χαμό από πτώση με αλεξίπτωτο του Κώστα Μελιγκώνη. Φίλοι και συγγενείς έχουν γεμίσει το Facebook με μηνύματα για τον τραγικό του θάνατο, εκφράζοντας τα συλληπητήρια στην οικογένειά του.

Η είδηση του θανάτου του έχει σοκάρει τους ανθρώπους του χωριού, από το οποίο καταγόταν. «Αγαπούσε πάρα πολύ τον τόπο του, διατηρούσε στενές επαφές με όλους μας. Ερχόταν αρκετά συχνά», είπαν στο protothema.gr άνθρωποι του χωριού.

parachuter-1

parachuter-2
parachuter-3



Κλείσιμο
Ο ίδιος περιγράφεται ως άνθρωπος με ιδιαίτερο πατριωτικό αίσθημα και ξεκάθαρη αγάπη για τις ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις.

«Αθάνατος, καλό ταξίδι ΑΕΤΕ!», έγραψε ένας φίλος του στο Facebook.

«Η οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων είναι μικρή. Όλοι με κάποιο τρόπο γνωριζόμαστε μεταξύ μας, παλιοί και νέοι. Ο Κώστας Μελιγκώνης είχε καταγωγή από την Ηλεία, μεγάλωσε στο Χάβαρι- δύο τρία χωριά πιο κάτω από το δικό μου. Ένας μαχητής με σπάνιες πολεμικές αρετές, ήθος αψεγάδιαστο, πνεύμα νικητή. Οι συνάδελφοι του και οι εκπαιδευόμενοι του από το πρωί θρηνούν ένα άξιο τέκνο της Πατρίδας και των Ειδικών Δυνάμεων που βίωνε την κάθε στιγμή σύμφωνα με τον Κώδικα αρχών και αξιών του Έλληνα Καταδρομέα -δεν θα τον βρείτε σε εγχειρίδια γραμμένο», έγραψε ένας φίλος του που ανήκει και αυτός στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και συνέχισε: «Αλλά επειδή σε τέτοια παλληκάρια δεν τους πρέπει θρήνος, εμείς μάθαμε την υπόσχεση για καλή αντάμωση να την τραγουδάμε:

Οταν πεθανω μανα μου

δεν θελω να ξεχασεις

τον πρασινο μου τον μπερε

στον ταφο μου να θαψεις

δεν θελω δοξες και τιμες

στεφανια και αψιδες

μοναχα στην κηδεια μου

να 'ρθουνε λοκατζηδες

σε μια ζωνη ριψεως

τον ταφο μου ανοιχτε

κομμαντο μ'αλεξιπτωτα

γυρω-γυρω ριχτε

δεν θελω η μανουλα μου

για μενανε να κλαψει

στον ξυλινο μου τον σταυρο

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ!»

Άλλος φίλος τού έγραψε: «Η πατρίδα, η πόλη, η γειτονιάς μας έχασε νωρίς έναν από τους αξιότερους της γενιάς μας. Να έχεις καλό παράδεισο. Θα σε θυμόμαστε για πάντα με το χαμόγελό σου. Κουράγιο στην οικογένειά σου»

parachuter-4
parachuter-5


Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Κώστας Μελιγκώνης κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα βρέθηκε εκτός της ζώνης ρίψης με αποτέλεσμα να πέσει σε βάλτο και να σκοτωθεί.

Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Ο 34χρονος Κώστας διέμενε μόνιμα στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου θα γίνει και η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγ. Ευθυμίας, ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκηςο οποίος επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. 


Στην ανάρτησή του στο facebook, ο πρωθυπουργός εκτός από τα συλλυπητήριά του,  εξέφρασε την προτροπή να γίνει «το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του».




Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».


Ειδήσεις σήμερα


Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία το επόμενο 10ημερο - Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους

«Εκτός εαυτού» ο Τσαβούσογλου με τον Μακρόν: «Έχει γίνει υστερικός»!

Ξυλοδαρμός 17χρονου στο Γαλάτσι - Σοκάρει η μαρτυρία φίλου του: Τον κλωτσούσαν στο κεφάλι για 10 λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης