Αζερμπαϊτζάν: Εχθρικό το κλίμα για τον νέο Έλληνα πρεσβευτή

Αζερμπαϊτζάν: Εχθρικό το κλίμα για τον νέο Έλληνα πρεσβευτή

Φιλοτουρκικές κραυγές από τον Πρόεδρο της χώρας

azerbaijan
Με το «καλημέρα» ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν Νικόλαος Πιπερίγκος, διαπίστωσε το εχθρικό -επιεικώς- κλίμα για τη χώρα μας, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ την περασμένη Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Στις δηλώσεις του, παρουσία του Έλληνα πρεσβευτή, ο Αλίγιεφ, ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετώπισε και την Ελλάδα και την Κύπρο ως εχθρικές χώρες. Τις κατηγόρησε ότι συνεργάζονται στρατιωτικά με την Αρμενία.

Ταυτόχρονα, ο Αζέρος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η ευθυγράμμιση της πολιτικής του Μπακού με την Άγκυρα είναι απόλυτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα!

«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδερφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις περιστάσεις. Αυτοί υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα ζητήματα και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Αλίγιεφ, επισημαίνοντας στον νέο Έλληνα πρέσβη: «Θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Η θέση αυτή έχει επισήμως γίνει γνωστή από την αζερική κυβέρνηση με δικές μου οδηγίες».

İlham Əliyev Yunanıstanın Azərbaycanda yeni təyin olunmuş səfirinin etimadnaməsini qəbul edib


Μετά την απαράδεκτη υποδοχή του προέδρου Αζερμπαϊτζάν στο νέο διπλωματικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στη χώρας, δεν άργησαν να έρθουν και τα «συγχαρητήρια» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου, μ’ ανάρτησή του στο Twitter. «Ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας !!! Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για την στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα Έθνος. Δύο κράτη» έγραψε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.
Κλείσιμο
Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα συμφώνησε στο διάλογο και μετά έκανε πίσω

Mπλάνκο Μπράουν: Στην εντατική ο τραγουδιστής της κάντρι - Υποβλήθηκε σε 12ωρη επέμβαση

Έξαλλη η Daily Mail για το βίντεο από πάρτι μεθυσμένων Βρετανών σε πλοίο στη Ζάκυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης