Θεσσαλονίκη: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη διάρρηξη με τη λεία-μαμούθ του ενός εκατ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη διάρρηξη με τη λεία-μαμούθ του ενός εκατ. ευρώ

Δείτε τους διαρρήκτες που κατάφεραν να αρπάξουν ένα εκατομμύριο ευρώ από το σπίτι επιχειρηματία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης - Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η όλη διάρρηξη διήρκησε ελάχιστα

diarriksi
Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της διάρρηξης με τη λεία-μαμούθ του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε σπίτι επιχειρηματία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, φέρνει στος φως το Open.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν, οι δράστες έχουν τελείως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και όλα τα σημεία του σώματός τους, μέχρι και τα χέρια. Σύμφωνα με το Open, κατάφεραν να φτάσουν στην οικεία του επιχειρηματία στο Πανόραμα, έχοντας προηγουμένως κλέψει όχημα από άλλο σπίτι που διέρρηξαν, στην περιοχή της Θέρμης.

Βίντεο ντοκουμέντο: Λεία – μαμούθ ενός εκατομμυρίου ευρώ απέσπασαν διαρρήκτες | Ώρα Ελλάδος |OPEN TV


Με το πολυτελές τζιπ που άρπαξαν, έκαναν την απαραίτητη... έρευνα στο τετράγωνο και αφού είδαν ότι δεν κυκλοφορεί κανείς, πλησίασαν το σπίτι του επιχειρηματία και ο ένας εξ αυτών κατάφερε να ανοίξει την μπαλκονόπορτα χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο. Εισέβαλαν στο σπίτι, έφτασαν στο χρηματοκιβώτιο το οποίο και άρπαξαν με το ένα εκατομμύριο μέσα και έγιναν καπνός, ενώ σημειώνεται ότι κατάφεραν να αποσπάσουν και 200.000 λίρες, αλλά και ακριβά κοσμήματα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος έλειπε μαζί με την οικογένειά του για διακοπές ειδοποιήθηκε από την εταιρία του συναγερμού και με τη σειρά του ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες όταν έφτασαν ήταν πλέον αργά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η όλη διάρρηξη διήρκησε ελάχιστα και οι στοχευμένες κινήσεις των δραστών δείχνει ότι είχαν προηγουμένως σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών

Κλείσιμο
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να συνθέσουν το προφίλ τους.

Φυσικά, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για επαγγελματίες που όχι μόνο γνώριζαν πώς θα κινηθούν αλλά είχαν και γνώσεις καθώς κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω ενός συστήματος με αισθητήρες ανιχνεύσεις κίνησης και κάμερες ο επιχειρηματίας ειδοποιήθηκε άμεσα για τη διάρρηξη, όμως μέχρι να ειδοποιήσει την αστυνομία και περιπολικά να φτάσουν στο σημείο είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Στα εργαστήρια θα αναλυθούν όλα τα βίντεο από τις κάμερες που διέθετε η βίλα και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέγραψαν κινήσεις των «ποντικών». Παράλληλα οι αστυνομικοί ψάχνουν από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και κλειστών κυκλωμάτων από σπίτια και καταστήματα της περιοχής προκειμένου να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε το ύποπτο αυτοκίνητο με το όποιο έφτασαν και έφυγαν από το σημείο οι διαρρήκτες. Έτσι τουλάχιστον προκύπτει μέσα από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που χθες το βράδυ το είδαν να σταθμεύει κοντά στη βίλα του γνωστού βιομήχανου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της ασφάλειας θα πάρουν καταθέσεις από τον επιχειρηματία, αλλά και ανθρώπους που κινούνται στο στενό φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του μήπως και βρουν την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της μεγάλης κλοπής.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Λετίθια: Η κοινή θνητή σώζει την τιμή του παλατιού της Ισπανίας

Νέα «βόμβα» στην Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου

ΗΠΑ: Επτά αστυνομικοί αποπέμφθηκαν για τον θάνατο του Ντάνιελ Προυντ στο Ρότσεστερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης