Δολοφονία Μακρή: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας

Δολοφονία Μακρή: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας

Το ντοκουμέντο ακούστηκε σήμερα στη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή - «Και εγώ και ο αδελφός μου είμαστε αθώοι, μου λείπει πολύ η οικογένειά μου» είπε ο ένας εκ των δύο φερόμενων εκτελεστών του Γιάννη Μακρή - Η χήρα, Βικτώρια Καρύδα, του απάντησε με νόημα: «Και εμένα μου λείπει ο άνδρας μου…» 

karida_main
Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή το 2008 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. Το ντοκουμέντο παρουσιάστηκε σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία που βρίσκεται σε εξέλιξη και προκάλεσε την συγκίνηση της συζύγου του Γιάννη Μακρή, Βικτώριας Καρύδα, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς. «Ακούστηκε για πρώτη φορά ηχητικό ντοκουμέντο. Ακούγονται πυροβολισμοί. Μετά ακούγεται το κλείσιμο της πόρτας. Ενισχύεται η άποψη ότι ο δράστης ήταν μόνος του» τόνισε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.



Ειδικότερα, στο βίντεο ακούγονται οι οκτώ πυροβολισμοί, ένας γείτονας να φωνάζει βοήθεια, η πόρτα του αυτοκινήτου του δράστη να ανοίγει και στη συνέχεια να βάζει μπρος την μηχανή. Το συγκεκριμένο στοιχείο, που αποτελεί μέρος της δικογραφίας, παρουσιάστηκε από την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων στη δίκη, προκειμένου να καταδειχθεί πως ήταν μόνο ένας ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

Αρνήθηκε την ενοχή του ο κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα 


Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, η οποία έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2018, ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Μάλιστα, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν αθώο ώστε να επιστρέψει πίσω στη Βουλγαρία όπου ζει η οικογένειά του. «Και εγώ και ο αδελφός μου είμαστε αθώοι. Μου λείπει πολύ η οικογένειά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του σήμερα στο δικαστήριο, προκαλώντας την αντίδραση της συζύγου του θύματος Βικτώρια Καρύδα, η οποία του απάντησε: «Και εμένα ο άνδρας μου».


Κλείσιμο
Ο κατηγορούμενος απαντώντας της, της είπε: «Έχω συμπόνια για εσάς και καταλαβαίνω. Τα ΜΜΕ με έχουν κάνει κάτι που δεν είμαι. Πιστέψτε με, δεν έχω σχέση, δεν σκότωσα το σύζυγο σας

πιστεύω ότι το δικαστήριο θα με κρίνει αθώο και θα γυρίσω πίσω στο παιδί μου».


Μεταξύ άλλων, ο νεαρός άνδρας Βούλγαρος υπήκοος υποστήριξε στην απολογία του σήμερα στο δικαστήριο πως ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενος αδελφός του, δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα.

Όπως είπε μέχρι το 2012 βρίσκονταν στο Καναδά όπου και εργάζονταν αλλά ήλθε στην Ελλάδα για να έχει μία καλύτερη ζωή αυτός και η οικογένειά του.


«Τον Οκτώβριο του 2018 αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα μαζί με τον αδελφό μου» είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Στην Ελλάδα είχα έρθει να δω εάν μπορώ να δραστηριοποιηθώ στον χώρο της εστίασης και σε στούντιο τατουάζ. Είχα έρθει να κοιτάξω τι ευκαιρίες υπήρχαν. Είχα αποφασίσει κατά 80% ότι θα ερχόμουν να αρχίσω εδώ επιχείρηση και να φέρω εδώ τη γυναίκα μου και το παιδί μου». Όσον αφορά τα αμάξια που νοίκιασαν ο κατηγορούμενος τόνισε «Είχαμε ζητήσει ένα μεγάλο και πολυτελές αυτοκίνητο. Το πρώτο που νοικιάσαμε ήταν μικρό. Πήγαμε μετά από 4-5 ημέρες και νοικιάσαμε ένα άλλο. Έγινε διάρρηξη στο αυτοκίνητο. Μου έκλεψαν ρούχα μου. Κάναμε καταγγελία στο ΑΤ Γλυφάδας» ανέφερε επίσης.


Ο ίδιος περιέγραψε διεξοδικά στο δικαστήριο το πως συνελήφθη όταν ήρθε ξανά στην Ελλάδα μετά από λίγους μήνες και ολοκληρώνοντας την απολογία του είπε: «Θα ήθελα να υπάρχει ένα ανοικτό μυαλό και μία ανοικτή καρδιά. Ποιος άνθρωπος με ένα νεογέννητο παιδάκι να κάνει ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα; Να ρισκάρει, να ρισκάρω τη δική μου ζωή και του παιδιού μου;».



Αύριο απολογείται ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση.




Ειδήσεις σήμερα

O Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την Παρλί για τις τουρκικές προκλήσεις - Επί τάπητος οι αγορές Rafale, Exocet και Scalp

Υπόθεση Ναβάλνι: «Αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν για να τον κάνουν να σιωπήσει» λέει η Μέρκελ

Πομπέο: Να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν συνομιλίες στην ανατολική Μεσόγειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης