Καιρός: Η «θαλάσσια αύρα» έδωσε... ανάσα στα παράλια της Αττικής - Δείτε χάρτη

Καιρός: Η «θαλάσσια αύρα» έδωσε... ανάσα στα παράλια της Αττικής - Δείτε χάρτη

Έξι βαθμοί η διαφορά θερμοκρασίας στα παράλια με το κέντρο της Αττικής το μεσημέρι της Τρίτης - Σε ποιές περιοχές της χώρας καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

kairos_kalokairi
Ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση έχει η θαλάσσια αύρα στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, καθώς μειώνει σημαντικά το αίσθημα της έντονης ζέστης αυτών των ημερών. Θαλάσσια αύρα ονομάζεται ο τοπικός άνεμος, ο οποίος πνέει στις παραθαλάσσιες περιοχές και έχει διεύθυνση από τη θάλασσα προς την ξηρά.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αττική, κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα η διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του εσωτερικού του νομού και των παραθαλάσσιων περιοχών έφθασε τους έξι βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά, ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) στις 14:00 κατέγραψε θερμοκρασία 37, Κελσίου, ενώ την ίδια ώρα ο μετεωρολογικός σταθμός στο Σούνιο εμφάνισε θερμοκρασία 31,1 Κελσίου.

paralies_attiki


Στην υπόλοιπη χώρα, πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα, με τις τιμές της στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Σπάρτη (40,2 βαθμοί), Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας (40,2), Αρφαρά Μεσσηνίας (39,9) και 'Αμφισσα (39,9).

Κλείσιμο
thermokrasiess


Ειδήσεις σήμερα: 

Το «SUPER JET» και ο καπετάνιος του υποκλίνονται στη Σίκινο - Δείτε βίντεο

Νέες προκλήσεις από Τουρκία: Η Γενί Σαφάκ γράφει για «δικαίωμα επέμβασης» στο Καστελόριζο

«Καμίνι» η χώρα μέχρι και την Παρασκευή - Έως 8 βαθμούς υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης