Απομακρύνθηκε 15χρονος από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών του Βύρωνα

Απομακρύνθηκε 15χρονος από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών του Βύρωνα

Είναι αρνητικός στον κορωνοϊό - Ανήκει σε ευπαθή ομάδα καθώς υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση

eody_-_workenter
Σε κατάλυμα φιλοξενίας για COVID-19 έχει μεταφερθεί ένας 15χρονος μετανάστης από τη δομή το Βύρωνα, όπου έχουν βρεθεί 30 θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απομάκρυνση του νεαρού αγοριού, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, κρίθηκε απαραίτητη καθώς ανήκει σε ευπαθή ομάδα, αφού υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.

Όντας αρνητικός ο 15χρονος στον κορωνοϊό, κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθεί από τη δομή φιλοξενίας στον Βύρωνα και να μεταφερθεί με ειδικό βαν σε ξενοδοχείο καραντίνας, ώστε να μην κινδυνεύσει να νοσήσει.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντόνισε την ασφαλή μεταφορά του νεαρού αγοριού και παραμένει σε επιφυλακή για την περίπτωση που κριθεί αναγκαία η απομάκρυνση και άλλων παιδιών από τη δομή.


Τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

- Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
Κλείσιμο
- Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
- Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00.

Ειδήσεις σήμερα

Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis - Το στέλνουν πιο κοντά σε Ρόδο και Καστελόριζο

Συναγερμός στον Μαραθώνα: Φωτιά στα Δικαστικά

Κορωνοϊός: Με 5.754 κρούσματα «φεύγει» ο Αύγουστος - Πληθαίνουν οι εστίες σε κλειστές δομές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης