«Πειρατικές» χαρακτηρίζει την Ελλάδα και τη Γαλλία η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ

«Πειρατικές» χαρακτηρίζει την Ελλάδα και τη Γαλλία η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ

Ξέσπασμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας

Untitled-2
H στενή συνεργασία Ελλάδας, Γαλλίας και Κύπρου εκνευρίζει την Τουρκία και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στη χώρα, που κατηγορούν την κεμαλική αντιπολίτευση για σύμπλευση με το «τρίγωνο του διαβόλου».

Με τίτλο: «Τι προσπαθούν να πετύχουν Μακρόν και Μητσοτάκης. Οι πειρατικές κινήσεις Γαλλίας και Ελλάδας» η εφημερίδα Σαμπάχ, κατηγορεί Παρίσι και Αθήνα πως επιβουλεύονται τα τουρκικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο σε βάρος του… διεθνούς δικαίου.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει προκλητικά πως «σχεδόν κάθε βήμα της Ελλάδας και των υποστηρικτών της στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα πρόβλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία ανακοίνωσε πως η αντι-Navtex της Αθήνας είναι παράνομη. Επιπλέον, μ’ αυτές τις κινήσεις, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στοχεύει να παρενοχλήσει τον Oruç Reis, ένα πολιτικό πλοίο που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών».

Η εφημερίδα επαναλαμβάνει το αφήγημα της Άγκυρας περί στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ενώ κατηγορεί την Γαλλία πως παράνομα σταθμεύει δυνάμεις της στην Κύπρο. «Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 16 από τα 23 νησιά της στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο, τα οποία έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα βάσει των συμφωνιών της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947. Από την άλλη πλευρά η Γαλλία, έχει στρατιωτική παρουσία στη Νότια Κύπρο (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) κατά παράβαση των συμφωνιών του Λονδίνου και της Ζυρίχης του 1959 και του 1960».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα προκλητικά έχει εξοπλίσει παράνομα ακόμη και το Καστελόριζο, που απέχει μόλις 2 χλμ από τις τουρκικές ακτές, ενώ κατηγορεί τη χώρα μας πως δεν έχει διάθεση να καθίσει και να συζητήσει και αυτή τη «διαφορά» με την Τουρκία.

Παράλληλα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα στρέφει τα πυρά της κατά του Εμανουέλ Μακρόν, για τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που έχει συνάψει με την Κύπρο, υποστηρίζοντας πως είναι «παράνομες και άκυρες» αφού η Γαλλία δεν είναι «Εγγυήτρια Δύναμη» όπως η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα μέμφεται τη στάση του Λονδίνου, που δεν έχει αντιδράσει στις συμφωνίες αυτές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Χάρι Μαγκουάιρ στο BBC για τη Μύκονο: Δεν οφείλω συγγνώμη σε κανέναν, φοβήθηκα για τη ζωή μου

Mεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου

Σύψας: Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης