Κορωνοϊός: Μάσκες παντού και νέα μέτρα φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Μάσκες παντού και νέα μέτρα φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων

Σήμερα στις 18:00 ανακοινώσεις από το Νίκο Χαρδαλία - Στο «τραπέζι» το κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη τη χώρα τα μεσάνυχτα - Σταθερά ψηλά ο αριθμός των κρουσμάτων

maskes_pantous
Κρίσιμα είναι οι επόμενες ημέρες για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Από τον αριθμό των κρουσμάτων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η επιβολή νέων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του ιού. Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να ανακοινώσει και σε νέα μέτρα, έτσι ώστε να περιορίσει η εξάπλωση του ιού.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Mega», ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει το «πακέτο» που βρίσκεται στο τραπέζι του Μαξίμου είναι το κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, τα μεσάνυχτα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός πως έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί φεύγουν από τα αστικά κέντρα -όπου υπάρχει η απαγόρευση- και μεταφέρονται σε άλλους νομούς ή πιο περιφερειακά, ώστε να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.

Ένα ακόμα μέτρο είναι η καθολική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Υπέρ της καθολικής χρήσης μάσκας στάθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, όπου υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια». «Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε και συμπλήρωσε πως έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο καθηγητής της πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου LSE και σύμβουλος της κυβέρνησης για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος, εκτίμησε πως η αποφυγή μίας πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα μας θα «εξαρτηθεί από την εφαρμογή των μέτρων». Όπως τόνισε, είναι «στο χέρι μας».

«Έχουν εντατικοποιηθεί τα μέτρα, είναι πολλοί αυτοί που τα εφαρμόζουν. Αν συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων με καθολικό τρόπο, ενταθούν οι έλεγχοι και αυξηθεί ο αριθμός των τεστ θα μπορέσουμε να ανακόψουμε το δεύτερο κύμα» τόνισε ο καθηγητής σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτογραφία: Ο Αλέκος και η Σωσώ από τα «Εγκλήματα» ξανά μαζί μετά από 20 χρόνια!

Mεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου

Πώς επαναμολύνθηκε από κορωνοϊό 33χρονος υγιής άντρας; - Τι έδειξαν οι έρευνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης