Σύψας: Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό

Σύψας: Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό

«Ακόμη και αν έρθει σύντομα το εμβόλιο δεν θα προλάβουμε να εμβολιάσουμε όλο τον ελληνικό πληθυσμό για να κάνουμε ανοσία» τόνισε ο λοιμωξιολόγος

sipsas-1-1024x531
Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί έτσι απλά και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για αρκετό καιρό μαζί του, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σύψας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Ο ο καθηγητής Ιατρικής και λοιμωξιολόγος, σχολιάζοντας τα 259 σημερινά κρούσματα κορωνοϊού που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ, τόνισε: “θα έλεγα οτι υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση της επιδημίας στα νούμερα αυτά που βλέπουμε και σήμερα η οποία είναι καθησυχαστική καθώς φαίνεται πως τα μέτρα που πήραμε στις αρχές του Αυγούστου αρχίζουν και αποδίδουν. Εκείνο το οποίο δεν βλέπουμε σίγουρα και το οποίο θα μας ανησυχούσε πάρα πολύ είναι αυτό που λέγεται εκθετική αύξηση της επιδημίας, δηλαδή να έχουμε κάθε μέρα διπλασιασμό των κρουσμάτων αυτών.

Δεν συνέβη αυτό, δεν έχουμε μπει ποτέ σε τέτοια φάση. Άρα έχουμε μια ναι μεν, μεγάλη επιβάρυνση επιδημιολογική αλλά μια σχετική σταθερότητα της κατάστασης. Θα δούμε όμως μέχρι τέλος του μηνός τι θα γίνει γιατί θα δούμε την επίδραση του Δεκαπενταύγουστου και τη μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού από τις περιοχές που έκαναν διακοπές προς τα αστικά κέντρα”.

Για το εμβόλιο για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός τόνισε πως “δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι οτι δουλεύει γιατί δεν έχουν τελειώσει οι μελέτες φάσεως 3. Να τελειώσουν λοιπόν οι μελέτες και να ξέρουμε πως έιναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Θα ακολουθήσει η παραγωγή, η αδειοδότηση και θα πάρουμε τις δόσεις που μας αναλογούν. Σύμφωνα με όσο ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας θα έχουμε τις δόσεις στο τέλος αυτού του έτους και στις αρχές του επόμενου”.

Παράλληλα όμως ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε οτι “θέλω να πω στον κόσμο όμως πως αυτή δεν θα είναι η τελική λύση. Δεν θα προλάβουμε να εμβολιάσουμε όλο τον ελληνικό πληθυσμό για να κάνουμε ανοσία εφόσον δουλεύει το εμβόλιο, επομένως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, ακόμη και αν έχει έρθει το εμβόλιο”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου κάνει ντεμπούτο σε σίριαλ της ΕΡΤ

Ολοκληρώνεται η αναστήλωση στο Δεσποτικό

Κικίλιας: Συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Υγείας των Δυτικών Βαλκανίων για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης