Καθηγητής Τσακρής στον «Θέμα 104,6»: Είμαστε στο δεύτερο επιδημιολογικό κύμα - Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα

Καθηγητής Τσακρής στον «Θέμα 104,6»: Είμαστε στο δεύτερο επιδημιολογικό κύμα - Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα

«Αν δεν προλάβουμε να το ανακάμψουμε τώρα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα το επόμενο διάστημα», τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής

taskr
«Στην ουσία είμαστε στο δεύτερο επιδημιολογικό κύμα κορωνοϊού και υπάρχει ιδιαίτερα αυξητική τάση και είναι πιθανό να δούμε πια και στις νοσηλείες αυξητικές τάσεις», είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

«Είναι ιδιαίτερα πιθανό να δούμε μεγάλη αύξηση», τόνισε.

Όπως επισήμανε ο καθηγητής μικροβιολογίας «αν δεν προλάβουμε να το ανακόψουμε τώρα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα το επόμενο διάστημα. Όλα είναι πιθανά».

Αναφερόμενος στις διαφορές με το κύμα κορωνοϊού την Άνοιξη, είπε ότι τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει «είναι τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, ότι εξαπλώνεται σε νεότερες ηλικίες και το καλοκαίρι, που οι αναπνευστικές λοιμώξεις είναι πιο ήπιες».

«Αν δεν πάρουμε έγκαιρα δραστικά μέτρα, θα υπάρχει εξάπλωση και σε μεγαλύτερες ηλικίες», είπε.

Επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης για τη σωστή χρήση της μάσκας και ενδεχομένως την γενικευμένη ώστε να μπορέσει να περιοριστούν τόσο η εξάπλωση της πανδημίας, αλλά παράλληλα και οι χειμερινές γρίπες. Υπογράμμισε ότι ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι η ομιλία και για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη η προστατευτική μάσκα.

Για τα σχολεία, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις και θα συνεχίσουν να γίνονται για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά και τα πανεπιστήμια. Όπως είπε, οι επιστήμονες μελετούν ακόμα κατα πόσο τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον νέο κορωνοϊο στους μεγαλύτερους.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο εργαστηριακός έλεγχος για τον έλεγχο του RO ώστε να μπορέσουν να περιοριστούν τα κρούσματα αρα και η διασπορά στην κοινότητα. Ο κ. Τσακρής δεν αρνήθηκε νέα επιπρόσθετα μέτρα, είτε τοπικά lockdown είτε αποστολή μηνυμάτων.

Κλείσιμο

Eιδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Νότια Κορέα: Συναγερμός από τα 103 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Δομινικανή Δημοκρατία: 22 θάνατοι και 910 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 14.000 οι θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης