Καιρός: Οι θερμοκρασίες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο

Καιρός: Οι θερμοκρασίες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα σε όλη τη χώρα - Χάρτες με τις θερμοκρασίες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο - Εορτασμός, χωρίς λιτανείες για πρώτη φορά, λόγω κορωνοϊού

dekapedaugoustos_kairos_thermokrasies
Ο καιρός, έπειτα από μια  καταστροφική κακοκαιρία, έχει επανέλθει από το ξεκίνημα της εβδομάδας σε φυσιολογικά, για την εποχή επίπεδα, λίγες μόνο ημέρες πριν από τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, χωρίς λιτανείες για πρώτη φορά, λόγω κορωνοϊού.  Οι θερμοκρασίες μάλιστα, αγγίζουν μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας επικρατεί ηλιοφάνεια.

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι  ο καιρός στις περισσότερες περιοχές και σήμερα Τετάρτη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα σε όλη τη χώρα

-Το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός
-Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση τον Δεκαπενταύγουστο
-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές για την εποχή

Οι καιρικές συνθήκες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο σε χάρτες

Σύμφωνα με τα  προγνωστικά μοντέλα, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές για τη νότια και κεντρική Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ στα βόρεια θα υπάρχουν περιοχές όπου τις θερμές ώρες της ημέρας δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται φαινόμενα αστάθειας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-08-2020

Κλείσιμο
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
kairos_emy_tetarti

kairos_dekapedaugoustos


ΠΕΜΠΤΗ 13-08-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


kairos_eos_dekapedaugosto


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-08-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
dekapedaugoustos_kairos

kairos_paraskeui_dekapedaugoustos


ΣΑΒΒΑΤΟ 15-08-2020

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
kairos_dekapedaugousto_thermokrasia

kairos_dekapedaugostos_savvato


ΚΥΡΙΑΚΗ 16-08-2020

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.
dekapedaugoustos_kiriaki


kairos_kiriaki_dekapedaugoustos


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά προβλέπονται την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, οι αραιές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά αναμένεται να πυκνώσουν τις απογευματινές ώρες και να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά, κυρίως στην Πίνδο και την οροσειρά της Ροδόπης. Στις υπόλοιπες πεδινές και νησιωτικές περιοχές θα επικρατήσει αίθριος και ζεστός καιρός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 36, στη Θεσσαλία από 18 έως 38, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 20 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33, στα νησιά το Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 35, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 32 και στην Κρήτη από 18 έως 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το απόγευμα έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.


Ειδήσεις σήμερα:

Έξοδος του Δεκαπενταύγουστου με «εναλλακτικά επόμενα μέτρα»

Βηρυτός: 50 χρόνια ματωμένος παράδεισος - Η αιματοχυσία του 1975, το ΔΝΤ και οι... celebrities

Αντετοκούνμπο: Έριξε «κουτουλιά» στον Βάγκνερ και αποβλήθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης