Κακοκαιρία «Θάλεια»: Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια - Δύο νεκροί, εγκλωβισμένοι δεκάδες πολίτες

Κακοκαιρία «Θάλεια»: Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια - Δύο νεκροί, εγκλωβισμένοι δεκάδες πολίτες

Τι είπε ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων στον ΘΕΜΑ 104,6 - Αναφορές για δεκάδες εγκλωβισμένα άτομα – Επιχειρήσεις διάσωσης με Super Puma και φουσκωτές λέμβους- Δραματική έκκληση από τον περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας: Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Ψαχνά και Πολιτικά - Δραματικές μαρτυρίες στον ΘΕΜΑ 104.6

plimires_ar
Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια, με βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούςτη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές αρκετές περιοχές του νομού και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Δύο ηλικιωμένοι φαίνεται να βρήκαν τραγικό θάνατο στα Πολιτικά εξαιτίας των έντονων φιανομένων. Πρόκειται για δύο 85χρονους, μια γυναίκα κι έναν άνδρα, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στα σπίτια τους. Στην περιοχή επιχειρούν ένα Σούπερ Πούμα τρεις λέμβοι, 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα. Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται σε Βασιλικό και Ληλάντιο πεδίο.

Την ύπραξη του δεύτερου νεκρού ανέφερε μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.


Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων


Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.



Πλημμυρισμένοι οι Δρόμοι στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων
Κλείσιμο




Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους από τα νερά ανθρώπους στα Πολιτικά και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το eviathema gr. sτον Δήμο διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και και αστυνομίας.

Δραματικές είναι οι εκκλήσεις πολιτών για βοήθεια και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.









'Αγιος Πανοράματος: Ανετράπη όχημα της αστυνομίας

Αεξέλεγκτη είναι η πλημμύρα λόγο της βροχής στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας καθώς και στην περιοχή Άγιος Πανοράματος. Σύμφωνα με το eviathema.gr, αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένες σε διαφορετικά σημεία. Όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό έφτασε τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Ενώ την ίδια ώρα όχημα βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση παρόμοια. Έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε όχημα της Πυροσβεστικής και τον απεγκλώβισε οδηγώντας τον σε ασφαλές σημείο.



Κοντοδεσπότι Ευβοίας Πλημμύρισαν οι δρόμοι





floods3
floods2
floods1




Σπανός: Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Ψαχνά και Πολιτικά

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός έκανε δραματική έκκληση στους πολίτες, μέσω των social media, να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όσοι βρίσκεστε σε Ψαχνά και Πολιτικά, αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους!

Πολιτική Προστασία: 2221020000

Πυροσβεστική: 199

Νεκρή από πνιγμό λόγω της κακοκαιρίας 86χρονη στα πολιτικά εύβοιας ισόγεια κατοικία πολύ δύσκολη - ξεπερνά ενάμιση μέτρο

Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών: 2228023333»

Όσοι βρίσκεστε σε Ψαχνά και Πολιτικά, αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους! Πολιτική Προστασία: 2221020000 Πυροσβεστική: 199 Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών: 2228023333

Δημοσιεύτηκε από Φάνης Σπανός στις Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020


Ειδήσεις σήμερα: 

Ερχονται αποφάσεις για τα νέα μέτρα λόγω έξαρσης του κορωνοϊού

Ελλάδα: Πόσο πέφτουν οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από σήμερα; - Αναλυτικά οι τιμές


Ο Αρκάς «καρφώνει» αυτούς που κάνουν... επανάσταση αρνούμενοι να φορέσουν μάσκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης