Πρώτη Σερρών: Βίντεο-ντοκουμέντο με την «τρελή» πορεία του μονοκινητήριου αεροσκάφους πριν την πτώση

Πρώτη Σερρών: Βίντεο-ντοκουμέντο με την «τρελή» πορεία του μονοκινητήριου αεροσκάφους πριν την πτώση

Σωτήριος για κατοίκους και πιλότο ο... πλάτανος του χωριού - Ο νεαρός πιλότος φοιτά στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση - Ο 19χρονος έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει θλαστικό τραύμα στη μύτη

0936b4f3-f01e-4f9f-87ed-01b5d8745116
Τρελή πορεία κατέγραψε το μονοκινητήριο αεροσκάφος πριν συντριβεί στην Πρώτη Σερρών, όπως δείχνει βίντεο-ντοκουμέντο. Το βίντεο δείχνει το αεροσκάφος να χάνει ύψος πριν πέσει σε κατάστημα της περιοχής.

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην Πρώτη, Σερρών


Η αεροπορική συντριβή δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία, χάρη στον αιωνόβιο πλάτανο. Το δέντρο έσωσε τόσο τον νεαρό πιλότο, όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, τα πρώτα λόγια του 19χρονου πιλότου που ήταν ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου Tecnam, το οποίο κατέπεσε σε πρόσοψη σπιτιού στην Πρώτη Σερρών, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τη στιγμή που ερευνώνται τα αίτια του ατυχήματος, έχει βαρύνουσα σημασία το γεγονός ότι σε δικό του λάθος χειρισμό φέρεται να αποδίδει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την πτώση ο νεαρός άντρας.

«Έκανα λάθος», φέρεται να είπε, συγκεκριμένα, ο 19χρονος για το ατύχημα με το αεροσκάφος.

Ο νεαρός δεν ήταν η πρώτη φορά που πετούσε με αεροπλάνο πάνω από το χωριό διότι παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε ιδιωτική σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο της Πρώτης Σερρών και το αεροπλάνο το οποίο χειριζόταν ο γιος της έπεσε εκατό μέτρα μακριά από την εργασία της.

Η γυναίκα βγήκε έντρομη από το φαρμακείο κι έτρεξε να βοηθήσει το παιδί της ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα τον έβλεπε να πετάει με το μονοκινητήριο και να καμαρώνει από υπερηφάνεια.

Κλείσιμο
Ο νεαρός πιλότος, φοιτά στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση όταν το αεροπλάνο του πιάστηκε πάνω σε πλάτανο και έπεσε.

planecrash-1
planecrash-2


Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ ο 19χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ο πιλότος, έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει θλαστικό τραύμα στη μύτη. Σημειώνεται δε, ότι -σύμφωνα με το thessnews.gr- μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών και όχι με το ΕΚΑΒ το οποίο δεν έφθασε ποτέ.

Ο θόρυβος της πτώσης ήταν εκκωφαντικός ενώ αμέσως εκλήθη η Πυροσβεστική.

Άλλος τραυματισμός από το περιστατικό δεν υπήρξε ενώ το μαγαζί που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι και υπέστη επίσης καταστροφές, ήταν κλειστό.

planecrash-3


Ειδήσεις σήμερα

Ανασχηματισμός επί θύραις

Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα - Τα 28 στην Αττική - Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

«Εξοικονομώ»: Ανοίγει στις 2 Νοεμβρίου με επιδότηση έως 85% - Στα 850 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης