Κορωνοϊός - Σύψας: Σκέψεις για «κούρεμα» στο ωράριο των μπαρ - Όλα τα μέτρα στο τραπέζι

Κορωνοϊός - Σύψας: Σκέψεις για «κούρεμα» στο ωράριο των μπαρ - Όλα τα μέτρα στο τραπέζι

Εξετάζεται ο περιορισμός ωραρίου στα μπαρ «στις 23:00 ή 00:00, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα», σύμφωνα με τον  καθηγητή λοιμωξιολογίας

μπαρ-κορωνοιος-μασκα
Για τα νέα μέτρα με τις μάσκες, τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, μίλησε στο Open ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Ο Νίκος Σύψας υποστήριξε αρχικά ότι παρατηρείται μια «μεγάλη επιβάρυνση» σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά φορτία, επισημαίνοντας πως ρόλο διαδραμάτισαν και τα εισαγόμενα κρούσματα αλλά και η χαλαρότητα που επέδειξε ποσοστό του πληθυσμού.

Αναφορικά με τα σχετικά χαμηλά ποσοστά νοσηλειών, ο καθηγητής τόνισε ότι «οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι δεν έχουν χαλαρώσει» σε αντίθεση με τους νέους που γνωρίζουν ότι σπάνια νοσούν βαριά και χαλάρωσαν.

Ο Νίκος Σύψας κάλεσε, όμως, τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα της πολιτείας για τον κορωνοϊό υποστηρίζοντας ότι «η επιβάρυνση μπορεί να αναστραφεί» και το καλοκαίρι να περάσει «χωρίς κάποιο “ατύχημα”» με τη σωστή χρήση μασκών, τις αποστάσεις και την απολύμανση των χεριών.

Σε εκείνο το σημείο ο καθηγητής τόνισε ότι είναι πολλά τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, κάποια εκ των οποίων μπορούν να γνωστοποιηθούν και άλλα «στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ». Ο κ. Σύψας είπε πως, μεταξύ άλλων, υπάρχει η σκέψη «να κλείνουν νωρίς τα μπαρ». Ερωτηθείς για το αν έχει γίνει συζήτηση για την ώρα είπε ότι μπορεί να οριστεί να κλείνουν «στις 23:00 ή 00:00, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα».  Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «το πολύ σημαντικό είναι να μην πάρουμε νέα μέτρα αλλά να τηρήσουμε αυτά που έχουμε τώρα».

Καταλήγοντας, ο καθηγητής ερωτήθηκε για τις εκκλησίες τις οποίες χαρακτήρισε ως χώρους συνάθροισης και ηλικιωμένων, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της χρήσης μάσκας. Εν όψει του Δεκαπενταύγουστου ανέφερε ότι «φέτος θα είναι όλα διαφορετικά. Δεν γίνεται να έχουμε λιτανείες. Θα έχουμε ευρεία διασπορά του ιού σε διάφορες περιοχές. Μπορούμε να ασκήσουμε τα λατρευτικά μας καθήκοντα με χιλιάδες άλλους τρόπους χωρίς να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο» είπε.

Ειδήσεις σήμερα: 
 
Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην Πρώτη Σερρών - Δείτε φωτογραφίες
 
«Γιαβάς γιαβάς» ο διάλογος με την Τουρκία μετά τις φρεγάτες

Ο Λάνθιμος μου έκλεψε τη σκηνή για το «Ιερό ελάφι», λέει ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης