Γιατρός Εθνικής Ομάδας Πόλο στον ΘΕΜΑ 104,6: Προπονούνταν εντατικά χωρίς κανένα πρόβλημα τα κρούσματα

Γιατρός Εθνικής Ομάδας Πόλο στον ΘΕΜΑ 104,6: Προπονούνταν εντατικά χωρίς κανένα πρόβλημα τα κρούσματα

Ο ιός είναι ύπουλος αφού μπορει να μην εμφανίζει κανένα σύμπτωμα στις νέες ηλικίες, υπογραμμίζει ο Γιώργος Μαρίνος

water-polo
«Ο ιός δεν κοιτάει ηλικίες. Είναι ασυμπτωματικός. Δεν υπάρχουν συμπτώματα» τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, Γιατρός της Εθνικής Ομάδας Πόλο μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Και αυτό γιατί, «εμείς στον έλεγχο που κάνουμε πριν κάθε προπόνηση, ένας αθλητής είχε λίγο πυρετό, 38,2 με αποτέλεσμα αμέσως να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο που έχουμε σχεδιάσει» εξήγησε ο κ. Μαρίνος. Στη συνέχεια, «πήραμε κατευθείαν τεστ με τον αθλητή βρέθηκε θετικό και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έγινε ιχνηλάτηση της υπόλοιπης Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών και φυσικά και στην Εθνική Ομάδα Γυναικών, γιατί έχουν κάποια κοινά σημεία προπόνησης,σε διαφορετικές ώρες, όπως και το προσωπικό του Αγίου Κοσμά» υποστήριξε ο γιατρός. «Το ευχάριστο ήταν ότι η Εθνική Ομάδα Γυναικών και οι υπάλληλοι του Αγίου Κοσμά ήταν αρνητικοί, το δυσάρεστο είναι ότι είχαμε άλλα 4 κρούσματα στην Εθνική Ομάδα Πόλο των ανδρών» παρατήρησε ο ίδιος και προανήγγειλε πως «περιμένουμε και την Τρίτη που θα έχουμε ένα δεύτερο δείγμα, γιατί δεν μας έχει ξεφύγει κάτι άλλο, είμαστε πολύ προσεκτικοί, ακολουθούμε όλα τα βήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του ΕΟΔΥ, ώστε να έχουμε την ασφάλεια των αθλητών και να περιορίσουμε και την μετάδοση στην κοινότητα».

Παράλληλα, ο κ. Μαρίνος σημείωσε ότι «το δεύτερο βήμα που κάναμε ήταν να ειδοποιήσουμε τις οικογένειες των αθλητών, ώστε να πάρουμε δείγματα και από αυτές», συμπεραίνοντας την ίδια ώρα πως «ο ιός είναι ύπουλος στις νέες ηλικίες, Οι αθλητές κολυμπούσαν χωρίς να έχουν κάποιο σύμπτωμα ή ο ιός να επηρεάσει στο ελάχιστο την επίδοσή τους» επισήμανε ο γιατρός.

Ο κ. Μαρίνος υπενθύμισε ακόμα πως «αυτήν την εποχή θα ήμασταν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», σχολιάζοντας ότι «δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν και το επόμενο καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Επιπλέον, «τα αθλήματα της πισίνας θεωρούσαμε ότι είναι χαμηλής επικινδυνότητας λόγω του χλωρίου στην πισίνα» περιέγραψε ο Γιατρός και κατέληξε «δυστυχώς όμως και οι αθλητές έχουν τις κοινωνικές τους επαφές με αποτέλεσμα θεωρώ ότι το πρώτο κρούσμα ήρθε από έξω και μετά είχαμε την μετάδοση μέσα στην ομάδα».



Ειδήσεις σήμερα

Η Αίγυπτος ενημερώνει τον Έλον Μασκ πως... δεν έφτιαξαν εξωγήινοι τις πυραμίδες

Ασταμάτητη η επέλαση του κορωνοϊού στον πλανήτη - Σε νέα επικίνδυνη φάση οι ΗΠΑ

«Γιαβάς γιαβάς» ο διάλογος με την Τουρκία μετά τις φρεγάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης