Υπουργείο Υγείας: Εισιτήριο €20 θα πληρώνουν οι τουρίστες που θα επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Εισιτήριο €20 θα πληρώνουν οι τουρίστες που θα επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας

Νέα τροπολογία στο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε την Πέμπτη από τη Βουλή, με στόχο την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας

nosokomeio_diadromos
Τέλος στις δωρεάν υπηρεσίες στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους τουρίστες και γενικότερα τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας, βάζει το υπουργείο Υγείας, με διάταξη που προώθησε στο νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), το οποίο υπερψηφίστηκε την Πέμπτη από τη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, οι επισκέπτες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν μόνο για τις νοσηλείες και τις εξετάσεις τους, ενώ από εδώ και στο εξής, με τη νέα διάταξη θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισιτήριο 20 ευρώ στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, αλλά και σε άλλες δομές επείγουσας ιατρικής.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει με τη συγκεκριμένη τροπολογία να συγκεντρώσει σημαντικά κονδύλια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα οποία θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας.

Η διάταξη προβλέπει την επέκταση Νόμου του 2017, που περιέγραφε αποζημίωση μόνο για τα νοσοκομεία από τους τουρίστες και τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας... «σε όλες τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό». Όπως προβλέπει η τροπολογία, «καθιερώνεται η ελάχιστη αποζημίωση του δημόσιου συστήματος για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μη μόνιμους κατοίκους της Ελλάδος σε δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσες ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή κέντρα υγείας υγειονομικών περιφερειών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων».

Η εν λόγω διάταξη δεν επηρεάζει τις πρόσθετες παροχές ασθένειας σε είδος όπως εξετάσεις αίματος, απεικονιστικές κ.λπ., οι οποίες θα συνεχίσουν να κοστολογούνται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και διαδικασίες.


Ειδήσεις σήμερα:

Περιγραφές σε δικαστικά έγγραφα για όργια της Γκισλέιν Μάξγουελ με ανήλικες στο νησί του Έπσταϊν!

«Ψυχώ» στην Καλλιθέα: Είχε τη νεκρή μητέρα της στη ντουλάπα

Τα νέα του παπούτσια, τα «Zoom Freak 2», παρουσίασε με ένα αστείο βίντεο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης