ΥΕΘΑ: Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα περί δήθεν αγοράς τουρκικών drones από τον στρατό

ΥΕΘΑ: Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα περί δήθεν αγοράς τουρκικών drones από τον στρατό

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο για στοχευμένες διαρροές που δεν επιβεβαιώνονται και δεν τεκμηριώνονται με στοιχεία

drone_2
Κατηγορηματική διάψευση εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με «διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» περί αγοράς drones τουρκικής κατασκευής από τον Ελληνικό Στρατό.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για «στοχευμένες διαρροές σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία».

«Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει:


«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται κατηγορηματικά διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής. Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19».


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Φυλή - Συναγερμός στην Πυροσβεστική


Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν με τα αναδρομικά - Δείτε παραδείγματα


Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης