Μετεγκατάσταση προσφύγων από την Κύπρο στη Φινλανδία

Μετεγκατάσταση προσφύγων από την Κύπρο στη Φινλανδία

Μέσω του μηχανισμού μετεγκατάστασης 

metanastes-2
Πραγματοποιήθηκε χθες η μεταφορά 16 αιτητών διεθνούς προστασίας από την Κύπρο στη Φιλανδία μέσω του μηχανισμού μετεγκατάστασης. Τα άτομα αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων, όπως αυτές καθορίζονται στους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και Οδηγίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 90% και από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά 10%.

Η μεταφορά, η οποία έγινε με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης για το Άσυλο (EASO) αποτελεί το πρώτο μέρος της υλοποίησης του προαναφερθέντος συγχρηματοδοτούμενου έργου για μετεγκατάσταση συνολικά 30 ευάλωτων ατόμων οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία στη Φιλανδία και συγκεκριμένα μόνων γυναικών με παιδιά και ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η πρόταση της Φιλανδίας για τη μετεγκαστάσταση των ανθρώπων αυτών υπεβλήθη στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών που προβλέπεται στο άρθρο 80 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ (ΣΛΕΕ), λόγω των υπέρμετρων μεταναστευτικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος και οι οποίες έχουν επιβαρύνει σημαντικά τα εθνικά συστήματα ασύλου και υποδοχής.

Η μεταφορά των υπολοίπων θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.


Ειδήσεις σήμερα

Χωρίς μποτιλιάρισμα η Αθηνών-Λαμίας - Δείτε πού έχει κίνηση στο κέντρο

Καιρός στην Αθήνα: Πλησιάζει ο καύσωνας - Οι θερμοκρασίες σήμερα σε χάρτες

Έξαλλη με τον Ερντογάν η Νεσχάν Μουλαζίμ: Η Αγία Σοφία δεν ανήκει σε κανέναν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης