Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη σε βάρος της Τουλουπάκη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη σε βάρος της Τουλουπάκη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα

Σύμφωνα με την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή - Η δικογραφία έχει ήδη χρεωθεί σε ανακριτή

NOVARTIS-TOULOUPAKH-ARTHROU
Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σύμφωνα με την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis. Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη αφορά στα εξής αδικήματα:

Κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα), παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα). Μάλιστα, η σχετική δικογραφία έχει ήδη χρεωθεί σε ανακριτή.

Την ίδια στιγμή και με βάση το πόρισμα του έτερου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που συμμετείχε στην έρευνα, του κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, από την εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αδικημάτων από νέα πρόσωπα. Σημειωτέον πως ο κ. Σοφουλάκης σε σχέση με την Ελένη Τουλουπάκη ζητεί αρχειοθέτηση.

Ειδικότερα, με τη νέα προκαταρκτική έρευνα που ξεκινάει θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή, την τέως επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Και οι δυο είχαν εξεταστεί τόσο κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ενώπιον του Αρείου Πάγου όσο και ενώπιον της Βουλής για την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου». Ακόμη θα εξεταστεί τυχόν διάπραξη αδικημάτων και από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Novartis Νίκο Μανιαδάκη και Κων. Φρουζή καθώς και τον μάρτυρα Ν. Μανία.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους δυο επίκουρους Χρ. Ντζούρα και Χρ. Μανώλη ο φάκελος μπαίνει στο αρχείο σύμφωνα με τα πορίσματα και των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.


Ελένη Τουλουπάκη: Προαναγγελθεία δίωξη 


Κλείσιμο
Για προαναγγελθείσα δίωξη εναντίον της, αλλά και για δόγμα του σοκ στη Δικαιοσύνη κάνει λόγο σε δήλωσή της  η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Μάλιστα, η κυρία Τουλουπάκη σε γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο, όπου και θα προσβάλλει «ως απολύτως άκυρη» τη δίωξη εναντίον της.

Ολόκληρη η δήλωση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχει ως εξής:

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος  δίωξης, την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο ως απολύτως άκυρη ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα. Σήμερα η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας. Είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό. Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λ. Σοφουλακη, που μας δικαίωσαν μέσα σε ένα τυφώνα παραπληροφόρησης ,η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς .Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής έδωσε τη μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού. Το δόγμα του σοκ στη δικαιοσύνη δε θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν το μισθό τους».


Ειδήσεις σήμερα:

Παρατείνονται μέχρι τις 31 Ιουλίου τα μέτρα για τις παραλίες

«Έπεσαν κεφάλια» στον ΠΑΟΚ για την γκάφα με τα ληγμένα δελτία και τον κίνδυνο απώλειας βαθμών

Ουκρανή παρουσιάστρια έχασε το δόντι της σε ζωντανή μετάδοση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης