Μαγιορκίνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Προοίμιο δεύτερου κύματος η αύξηση κρουσμάτων

Μαγιορκίνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Προοίμιο δεύτερου κύματος η αύξηση κρουσμάτων

«Είμαστε σε μια ήπια κινητικότητα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει», σχολίασε ο Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

000_1TH2MM
«Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ξέφυγε η κατάσταση. Έχει μια κινητικότητα στην κοινότητα, το μελετάμε, είναι η στιγμή που μας δίνει ένα καμπανάκι μικρό, για να μην χαλαρώσουμε κι άλλο» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Θα μπορούσε να είναι προοίμιο του δεύτερου κύματος. Είναι νωρίς ακόμη να το πούμε. Είμαστε σε μια ήπια κινητικότητα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει» σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης και διευκρίνισε ότι «οι απαγορεύσεις είναι ένα μέτρο, το οποίο εγώ γενικά είμαι αρνητικός», αλλά ο κόσμος «δεν μπορεί να πειθαρχήσει» για τα πανηγύρια.


«Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα (να πραγματοποιηθούν τα πανηγύρια) σαν μια μια μεγάλη συνεστίαση» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, παρατηρώντας πως «σε αυτή τη φάση έχουμε πολλές διαγνώσεις ασυμπτωματικών, που σημαίνει ότι ναι μεν βλέπουμε κρούσματα, αλλά το Μάρτιο δεν είχαμε μεγάλο screening στην κοινότητα».

Αντίθετα, «τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και πιάνουμε πιο πολλούς» ισχυρίστηκε ο Καθηγητής, υπογραμμίζοντας όμως ότι «είχαμε μια ήπια αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων». Προς το παρόν δεν υπάρχει κινητικότητα στα νοσοκομεία ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης και κατέληξε «σε σε αυτή τη φάση (η κατάσταση) είναι ελεγχόμενη με μία σημαιούλα, δηλαδή το σημείο που μπορεί να γίνει το λάθος».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοιός: Τα «σκληρά» στοιχεία που οδήγησαν στο τέλος των πανηγυριών – Τα επόμενα βήματα

Η ΕΕ εξετάζει κυρώσεις, η Τουρκία το χαβά της για Αγιά Σοφιά και ανατολική Μεσόγειο

Συντάξεις: Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά 2,5 εκατ. συνταξιούχων - Όλα δείχνουν επιστροφή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης