Πυροσβέστης σε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Πρέβεζα!

Πυροσβέστης σε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Πρέβεζα!

Μεταξύ των επτά συλληφθέντων είναι και δύο γυναίκες

pirosbestis-narkotika
Με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση που οργανώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και εκτελέστηκε ταυτόχρονα στην Πρέβεζα και στην Αττική με την συμμετοχή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, συνελήφθησαν ο αρχηγός και έξι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και MDMA στην Πρέβεζα από τον Οκτώβριο του 2019.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο γυναίκες και ένας πυροσβέστης, ο οποίος μάλιστα φέρεται ως ένα από τα δύο βασικά στελέχη της σπείρας που παραλάμβαναν τα ναρκωτικά από τον αρχηγό, τα αποθήκευαν, τα μοίραζαν σε «φιξάκια» και τα έκρυβαν σε «καβάντζες». Από αυτές τα παραλάμβανε πάλι ο αρχηγός και τα παρέδιδε στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη, τα οποία τα διακινούσαν σε χρήστες στην πόλη της Πρέβεζας. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 άτομα, που αγόραζαν ναρκωτικά από αυτούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους με τη συνδρομή εκπαιδευμένων σκύλων, κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 659,05 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 51,6 γραμμαρίων, MDMA βάρους 90,5 γραμμαρίων, 10 ναρκωτικά χάπια, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 6.390 ευρώ, 27 χρυσές λίρες, ένα πεντόλιρο του 1893, 500 δολάρια, ένα πιστόλι, 39 φυσίγγια, μια σιδερογροθιά, τέσσερα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή, ένα αυτοκίνητο, πλήθος κινητών και καρτών SIM, σύνεργα χρήσης ναρκωτικών και χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε κρίση το ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή

UNESCO: Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Αγία Σοφία, έχει νομικές δεσμεύσεις η Τουρκία

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις περιφέρειες - Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης