Ποντίκια και φίδια «ζώνουν» την ΒΙΑΛ - Δείτε απίστευτα βίντεο

Ποντίκια και φίδια «ζώνουν» την ΒΙΑΛ - Δείτε απίστευτα βίντεο

Θλιβερές οι συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης - Τρωκτικά, ερπετά και σκουπίδια συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου

arouraios-fidi-vial
Κάθε μέρα και χειρότερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΒΙΑΛ, ειδικά τώρα που η ζέστη και η υγρασία σε συνδυασμό με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που είναι έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι μόνο οι ακαθαρσίες και τα σκουπίδια που σε κάνουν να απορείς, πως είναι δυνατόν να ζουν εδώ ανθρώπινες ψυχές, οι πρόσφυγες έρχονται και αντιμέτωποι με κάθε λογής ερπετά και τρωκτικά.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr, βλέπετε έναν μετανάστη να κρατάει στο χέρι του ένα φίδι μήκους δυο μέτρων, το οποίο πιάστηκε μέσα σε μια σκηνή. «Welcome to VIAL» λέει κοιτάζοντας προς την κάμερα, ενώ κρατά επιδεικτικά το ερπετό, θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο τις άθλιες και συνάμα επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κέντρο φιλοξενίας. Σε απόσταση μόλις ενός μέτρου βρίσκεται ένα νεαρό αγόρι, που παρακολουθεί με περιέργεια τα όσα συμβαίνουν γύρω του.

Ποντίκια και φίδια ζώνουν την ΒΙΑΛ 2


Σε κοντινή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε το φίδι, βρίσκεται μια φωλιά αρουραίων, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Τα τρωκτικά κάνουν πάρτι μέρα – νύχτα στον καταυλισμό επωφελούμενα από τα αποφάγια και τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν όπου κι αν κοιτάξεις. Εικόνες που οξύνουν καθημερινά τα πνεύματα και οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις με τα μαχαίρια έτοιμα να βγουν ανά πάσα στιγμή. Άλλωστε το ίδιο έργο το έχουμε δει αρκετές φορές στη ΒΙΑΛ.

Ποντίκια και φίδια ζώνουν την ΒΙΑΛ
Κλείσιμο


Χθες το μεσημέρι περίπου 100 Σύροι της ΒΙΑΛ, ανάμεσα τους και αρκετά παιδιά, προχώρησαν σε καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, ζητώντας τι άλλο, παρά μόνο ανθρώπινες συνθήκες. Θεωρούν ότι η κατάσταση στο χώρο φιλοξενίας είναι αβίωτη, επισημαίνοντας το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις καθυστερούμενες αποφάσεις για τις αιτήσεις ασύλου. Ζητούν να έρθουν από την Τουρκία οι συγγενείς τους που έμειναν πίσω, όμως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί.

vial_2
vial_arouraioi


Στο μεταξύ αρκετοί είναι αυτοί που πέφτουν στην ανάγκη άλλων μεταναστών και προσφύγων λόγω έλλειψης χρημάτων. Κοντέινερ αλλάζουν χέρια για 200 ευρώ τη στιγμή που μια θέση στη σειρά προτεραιότητας για την ανανέωση κάρτας ασύλου εξαγοράζεται από 15 έως 30 ευρώ. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχει έλλειψη νερού, οι χημικές τουαλέτες δεν έχουν αχρηστευτεί και οι μετανάστες εντοπίζονται να αφοδεύουν στα χωράφια των κατοίκων στις γύρω περιοχές.


Ειδήσεις σήμερα: 

Μέρι Κέι Λετούρνο: Νεκρή η δασκάλα που αποπλάνησε ανήλικο μαθητή και μετά... τον παντρεύτηκε!

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Περαιτέρω βελτιώσεις κατέθεσε ο Χρυσοχοΐδης

Σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης