Κρήτη: Σε απομόνωση σε ξενοδοχείο, τουρίστρια από τη Ρουμανία με κορωνοϊό

Κρήτη: Σε απομόνωση σε ξενοδοχείο, τουρίστρια από τη Ρουμανία με κορωνοϊό

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει σε ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου

coronavirus_tests
Στο δωμάτιό της, σε αυτοπεριορισμό, στο ξενοδοχείο της στον Ανισαρά Χερσονήσου, βρίσκεται η τουρίστρια από τη Ρουμανία, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική και σε καλή κατάσταση, ενώ έχει κινηθεί όλος ο μηχανισμός ώστε να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων.

Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παραλαβή της ασθενούς και την μεταφορά της στο ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό.

Σε δηλώσεις του στο ekriti ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να εντοπιστούν κρούσματα στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας, τον Δήμο Χερσονήσου, όπου φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, ωστόσο βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, και η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Ο κ. Σέγκος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής όλων των πρωτοκόλλων, αλλά και των προσωπικών κανόνων υγιεινής και προστασίας, και δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο κορωνοϊός, η σεζόν θα κυλήσει ομαλά.

"Χθες το βράδυ οι δρόμοι στη Χερσόνησο είχαν πολύ κόσμο, τα καταστήματα που άνοιξαν είχαν μεγάλες πληρότητες, και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα", τόνισε ο δήμαρχος.

Κλείσιμο
Πηγή: ekriti.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης