Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα - Μόνο 2 θετικά δείγματα στα 1.972 τεστ που έγιναν σε τουρίστες

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα - Μόνο 2 θετικά δείγματα στα 1.972 τεστ που έγιναν σε τουρίστες

Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα δείγματα που ελήφθησαν χθες κατά το άνοιγμα του τουρισμού - Στα κρούσματα και ένα από Ινδία που έφτασε στην Ελλάδα μέσω Ολλανδίας - Δείτε αναλυτικά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

aerodromio-elegxos
Συνολικά το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.458, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

Από τα κρούσματα αυτά τα 7 είναι εισαγόμενα (ένα από Ινδία μέσω Ολλανδίας, δύο από Κάρπαθο -ο Ελληνοαμερικανικός που νοσηλεύεται στο Ηράκλειο και η σύζυγός του- 2 από Προμαχώνα, 1 από Βουλγαρία και 1 από Βοσνία), τα 10 από ΠΕ Ξάνθης, τα 2 από την Καστοριά, τα 2 από τη Ροδόπη, τα 3 από τη Δράμα, το 1 από την Κοζάνη, τα 2 από τη Λάρισα και το 1 από την Αττική.

Χαρακτηριστικό είναι στα 1.972 δείγματα που ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια (το 1/3 του συνόλου των δειγμάτων) βρέθηκαν μόνο δύο θετικά κρούσματα. Ειδικότερα, 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα. 


krousmata-covid_2

Τα 785 κρούσματα (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Κλείσιμο
Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
xartis-covid

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα  εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 320427 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5594 (1.7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
deigmata-covid

Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Σοφία: Μόλις 17' κράτησε η συνεδρίαση του τουρκικού δικαστηρίου - Το «μπαλάκι» στον Ερντογάν

Ροζάκης: Διορίστηκε με απόφαση Κοτζιά - Εκτός ΥΠΕΞ πλέον, ποιοι άλλοι ήταν μέλη της επιτροπής

Για διακοπές στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης