Ακιντζί: Εξέφρασε τα παράπονά του στον Μπορέλ γιατί δεν συναντήθηκαν στα Κατεχόμενα

Ακιντζί: Εξέφρασε τα παράπονά του στον Μπορέλ γιατί δεν συναντήθηκαν στα Κατεχόμενα

Για τη λύση του Κυπριακού, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε στον κ. Μπορέλ ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί με την ΕΕ σε κάθε στάδιο

akintzi_2
O ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Commission, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριος ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ο κ. Μπορέλ τηλεφώνησε μετά τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί, με τις οποίες εξέφρασε δυσαρέσκεια γιατί δεν τον συνάντησε κατά την επίσκεψη του στη Κύπρο.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του Μουσταφά Ακιντζί που εκδόθηκε χθες βράδυ, η τηλεφωνική συνομιλία διήρκεσε μισή ώρα και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε στον κ. Μπορέλ την ενόχληση του ίδιου και της τουρκοκυπριακής κοινότητας γιατί κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, δεν συναντήθηκε με τον ίδιο.

Του υπενθύμισε, όπως αναφέρεται, ότι στο παρελθόν ο κ. Ακιντζί είχε συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, τον Μάρτιν Σουλτζ, τον Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και την Φεντερίκα Μογκερίνι, είτε στα κατεχόμενα είτε στο εξωτερικό.

Ο κ. Ακιντζί του εξέφρασε τη λύπη του γιατί κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Μπορέλ δεν συναντήθηκε μαζί του «πηγαίνοντας στη βόρεια Κύπρο» λέγοντας πως με την πρώτη ευκαιρία θα πρέπει «να επανορθώσει για αυτή την παράλειψη».

Ο κ. Ακιντζί επανέλαβε στον κ. Μπορέλ την πρότασή του για το θέμα των υδρογονανθράκων που είχε καταθέσει στις 13 Ιουλίου 2019 «με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι με αυτή, δημιουργείται μια πλατφόρμα διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με την επίβλεψη της ΕΕ. Αναμένει, είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πως η ΕΕ θα στηρίξει την εν λόγω πρόταση ώστε να αρθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Για τη λύση του Κυπριακού, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε στον κ. Μπορέλ ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί με την ΕΕ σε κάθε στάδιο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε στον κ. Ακιντζί ότι είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε την άποψη ότι και οι δύο πλευρές στο νησί έχουν δικαίωμα σε αυτόν τον πλούτο ενώ μετέφερε και την επιθυμία του το επόμενο διάστημα να συνεργαστούν μέσω διαλόγου.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα φάρμακα και εμβόλια πριν το νέο κύμα πανδημίας - Ποια γεννούν ελπίδες

Σχoινάς: Η Ευρώπη χρειάζεται μια επανάσταση δεξιοτήτων και η ώρα είναι τώρα!

Συν-εργασία: Πώς θα μειώνεται ο χρόνος εργασίας σε εβδομαδιαία, 15νθήμερη και μηνιαία βάση – Δείτε τις αλλαγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης