Με 235 διεθνείς πτήσεις το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού - Δείτε σε ποια αεροδρόμια προσγειώθηκαν

Με 235 διεθνείς πτήσεις το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού - Δείτε σε ποια αεροδρόμια προσγειώθηκαν

Δείτε την πλήρη λίστα των πτήσεων που έφτασαν στην Αθήνα και σε 16 περιφερειακά αεροδρόμια

elvenizelos_afikseis
Συνολικά 235 ήταν οι προγραμματισμένες αφίξεις διεθνών πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια για σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου, στην πρεμιέρα του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, έφτασαν ή/και φτάνουν εντός της ημέρας πτήσεις σε Αθήνα και 16 περιφερειακά αεροδρόμια, ως εξής:

afikseis-eksoterikou-pinakaki


Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας τηρούνται τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων στον κλάδο των αερομεταφορών, των τουριστών και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.

Οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών στη χώρα γίνονται με δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί ακόμα και σε όλους τους επιβάτες μιας πτήσης από το εξωτερικό να γίνουν τέστ για κορωνοϊό, εφόσον προκύψει η ανάγκη, με βάση το «έξυπνο» λογισμικό και τον ειδικό αλγόριθμο που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό συνέβη σήμερα, πρώτη μέρα του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, σε μία από τις πτήσεις που έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» από τη Γαλλία, όπου, κατά τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όλους τους επιβάτες. «Από σήμερα εφαρμόζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και δεν υφίσταται υποχρεωτικότητα. Η υποχρεωτικότητα συνίσταται ουσιαστικά στο να αποδεχθεί ο ταξιδιώτης να υποβληθεί σε τεστ» διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές.

Η βασική οδηγία που έχει εκδοθεί από τις κρατικές αρχές είναι ότι από 1/07/2020 έως 31/08/2020, όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα , θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τη «Φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη» 48 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.

Αφού ο ταξιδιώτης υποβάλλει τη φόρμα, θα λαμβάνει μέσω e-mail ή στο κινητό του από την Πολιτική Προστασία ένα barcode το οποίο και πρέπει να υποδείξει κατά την άφιξή του. Από αυτό θα προκύπτει εάν ο ταξιδιώτης πρέπει να υποβληθεί στο αεροδρόμιο σε τεστ κορωνοϊού και ο ίδιος θα λαμβάνει γνώση κατά την άφιξή του στον προορισμό.

Προϋπόθεση βέβαια αποτελεί να έχει υποβάλει τη φόρμα, κάτι στο οποίο χρειάζεται και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην «αλυσίδα» συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών που θα πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες τους πρίν την αναχώρηση. Εκτιμάται πάντως ότι για το πρώτο διάστημα θα υπάρξει και μία μεγαλύτερη ανοχή ως προς το όριο του 48ώρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2020: Η «ακτινογραφία» του μηχανογραφικού και τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Δείτε βίντεο: Από Τσεχία και Γερμανία οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη

Δεν ανοίγουν σήμερα τα σύνορα με την Αλβανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης