Το νέο success story του franchise

Το νέο success story του franchise

Οι πολλαπλές, έξυπνες και ευέλικτες λύσεις που προσφέρουν τα KIOSKY’S Convenience Store στον καταναλωτή και η προτίμηση που δείχνει το κοινό, έχουν καταστήσει τη δημοφιλή αλυσίδα μικρής λιανικής σε μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας, με τεράστια δυναμική και στον τομέα του franchise

EKIOSKYS
Η πρακτική του franchise έχει περάσει από διάφορες φάσεις. Μεγάλη ανάπτυξη, ισορροπία, ύφεση, ανάκαμψη. Τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι μελετημένες επιλογές franchise είναι αυτές που μπορούν να αποδώσουν και να αποφέρουν κέρδη. Ένα ισχυρό brand name δεν αρκεί, χρειάζονται και άλλες προϋποθέσεις, όπως η κατάσταση της αγοράς, οι συνθήκες, οι καταναλωτικές συνήθειες, ακόμη και η παράμετρος της υγείας (βλ. πανδημία) πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Ξεκινώντας από αυτό, κάτι που παρατηρούμε έντονα τους τελευταίους μήνες είναι η άνθιση των ηλεκτρονικών αγορών, μια τάση που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει, καθώς ο καταναλωτής στοχευμένα πια θεωρεί τα e-shop πιο ασφαλείς αγορές, στην κυριολεξία. Με τη λήξη της καραντίνας οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν αυτόματα στο φυσικό δίκτυο των καταστημάτων, αλλά συνέχισαν να αγοράζουν online, δείχνοντας αυξημένη εμπιστοσύνη στο ηλεκτρονικό κανάλι. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της περιόδου είναι ότι ο καταναλωτής δείχνει προτίμηση στο κανάλι της μικρής λιανικής, που λόγω εγγύτητας στο σπίτι του καταναλωτή, διευρυμένου ωραρίου και ευκολίας πρόσβασης γίνεται πιο ελκυστικό. Σχεδόν το 1/4 των πωλήσεων καθημερινών αγαθών περνούν μέσα από το κανάλι αυτό, πλέον, το οποίο εμφανίζει μερίδιο που διαμορφώνεται στο 23% της βιομηχανίας του κλάδου. Σε απόλυτους αριθμούς, τα μικρά και μεμονωμένα σημεία εμφανίζονται να πραγματοποιούν τζίρο αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, και ο οποίος είναι διαρκώς αυξανόμενος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανακατατάξεων, αναμονής αλλά και ευκαιριών, η πρόταση franchise των KIOSKY’S Convenience Store φαντάζει ειδυλλιακή, καθώς βασίζεται σε ένα σύγχρονο μοντέλο κατανάλωσης: Ο μοντέρνος άνθρωπος κινείται σε έντονους ρυθμούς ζωής, αναζητώντας αγορές που συνδυάζουν την εξοικονόμηση χρόνου με την ποικιλία και την ποιότητα, είτε με την φυσική παρουσία του στο κατάστημα είτε με εύκολη και άμεση εξυπηρέτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και παραλαβή στο χώρο του, κάτι που τα KIOSKY’S προσφέρουν.

Ουσιαστικά, τα KIOSKY’S Convenience Store αποτελούν τη μοναδική πρόταση της ελληνικής αγοράς που παρέχει τη λύση 5 καταστημάτων σε 1, προσφέροντας καθημερινή αγοραστική ευκολία με ταχύτητα και ασφάλεια. Coffee & snack shop, περίπτερο, mini market, μαναβική, κάβα και service point, όλα σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Τα KIOSKY’S Convenience Store έχουν το μέγεθος, τη σταθερότητα και τους πόρους που βοηθούν τους συνεργάτες τους να αναπτύσσονται γρήγορα και συνεχώς. Στα οφέλη της εν λόγω πρότασης franchise συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

  • Ισχυρό brand name, συνώνυμο μιας μοναδικής αγοραστικής εμπειρίας και ενός καινοτόμου concept που αλλάζει τα δεδομένα στη μικρή λιανική πώληση.
  • Συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ekioskys.gr με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων από το online κανάλι.
  • Ενιαίο ύφος καταστηµάτων, καλαισθησία και λειτουργικότητα, που εξασφαλίζει ότι οι πελάτες απολαµβάνουν µια µοναδική αγοραστική εµπειρία.
  • Διαρκής υποστήριξη μια έμπειρη ομάδα συνεργατών, δυναμικό και αποτελεσματικό marketing, ανάλυση στατιστικών δεδομένων.
  • Στρατηγικές κεντρικές συμφωνίες με επιλεγμένους προμηθευτές διεθνούς επιπέδου που διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων και σε συνδυασμό με τα προηγμένα συστήματα logistics επιτρέπουν υψηλά περιθώρια κέρδους.
  • Ολοκληρωμένη και διαρκής εκπαίδευση µέσω απλών και κατανοητών προγραµµάτων και σεµιναρίων. Εκπαίδευση στους franchisees , σταθερή επικοινωνία και ετήσιες ημερίδες για τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων στις πωλήσεις, το marketing και την εξυπηρέτηση πελατών.
  • Οργανωμένο σύστημα τακτικής τροφοδοσίας, μηχανογραφικό σύστημα με εφαρμογές ταμειακής και εμπορικής διαχείρισης.
  • Άμεση έναρξη και γρήγορη επίτευξη του breakeven (απόσβεσης).


Το ekioskys.gr αλλάζει τα δεδομένα

Κλείσιμο
Ενδεικτικό της δυναμικής και ευέλικτης αυτής φιλοσοφίας είναι πως όταν η πανδημία του Covid-19 οδήγησε στο lockdown, οι υπηρεσίες των KIOSKY’S ψηφιοποιήθηκαν, η ομάδα ενισχύθηκε άμεσα, προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες συνθήκες, και ο καταναλωτής μπορούσε πλέον να κάνει τις αγορές του με ασφάλεια μέσω του ekioskys.gr, επιλέγοντας ανάμεσα σε 1000 προϊόντα διαφορετικών κατηγοριών, με δωρεάν μεταφορικά και ασφαλή παράδοση εντός 60 λεπτών! Στην πράξη, το eKiosky’s, είναι ο νέος τρόπος να ψωνίζεις ό,τι χρειαστείς, από είδη περιπτέρου, τρόφιμα και μαναβική, σνακ και καφέ μέχρι είδη οικιακής χρήσης και προσωπικής φροντίδας, όπου κι αν βρίσκεσαι, γρήγορα και εύκολα, που με ένα click να φτάνουν άμεσα στην πόρτα σου. Αυτό οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων στα φυσικά καταστήματα, μέσω της πλατφόρμας, σε όλη την γκάμα των προϊόντων. Ενώ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν έγκαιρα στο μεγάλο όγκο παραγγελιών, τα KIOSKY’S προχώρησαν σε ενίσχυση των καταστημάτων του δικτύου με επιπλέον διανομείς, αναλαμβάνοντας μέρος του κόστος της υπηρεσίας αυτής, δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση των franchisee.

Εντέλει, ο συνεργάτης που επιλέγει να γίνει μέλος της ισχυρής οικογένειας των KIOSKY’S επωφελείται άμεσα τόσο από την αξία της αναγνωρισιμότητας του δικτύου από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του καταστήματος όσο και από τις πολλαπλές πηγές εσόδων που προσφέρουν οι συνδυαστικές αγορές που γίνονται εύκολα και απλά. Μέσα από την ισχυρή αγοραστική δύναμη του ομίλου και τις στρατηγικές συμμαχίες του με αξιόπιστους προμηθευτές, μπορεί ο κάθε συνεργάτης να απολαμβάνει υψηλά περιθώρια κέρδους, κρατώντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικές τιμές. Την ίδια στιγμή, στοχευμένες ενέργειες marketing και δημοσίων σχέσεων της μητρικής εταιρείας, ενισχύουν την εμπορική αναγνωρισιμότητα του δικτύου, διεισδύοντας σε νέες ομάδες καταναλωτών και αυξάνοντας τις πωλήσεις όλων των καταστημάτων του δικτύου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης