Ροδόπη: Χασισοκαλλιεργητές είχαν παράνομα όπλα και αρχαιότητες

Ροδόπη: Χασισοκαλλιεργητές είχαν παράνομα όπλα και αρχαιότητες

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης

rodopi
Πήγαν να ποτίσουν την χασισοφυτεία που καλλιεργούσαν σε δύο σημεία μιας αγροτικής περιοχής της Ροδόπης δύο Έλληνες και η σύλληψή τους αποκάλυψε ότι είχαν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους στην κατοχή παράνομων όπλων, αλλά και αρχαιοτήτων που εξετάζεται πώς βρέθηκαν στα χέρια τους.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής είχαν στήσει νυχτερινό καρτέρι στην περιοχή όπου είχαν εντοπίσει τα συνολικά έξι χασισόδεντρα και, όταν οι δράστες έφτασαν με ένα αυτοκίνητο, τους ακινητοποίησαν και τους φόρεσαν χειροπέδες. Στο εσωτερικό του οχήματος που κατασχέθηκε και στην κατοχή τους, βρέθηκαν δύο δοχεία με νερό και επτά άδεια, καθώς και ένα ζευγάρι μπότες και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ενός δράστη μαζί με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., έφερε στο φως τρία πιστόλια, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, πέντε μαχαίρια, μια σπάθα μήκους 45 εκατοστών, 553 φυσίγγια διαφόρων τύπων, τρεις θήκες πιστολιού, 35 ναρκωτικά χάπια χωρίς την σχετική ιατρική συνταγή, αλλά και τρία τεμάχια αμφορέων και μια εκκλησιαστική εικόνα που χρονολογείται από τους Βυζαντινούς χρόνους.

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με κατηγορίες κατά περίπτωση για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας των αρχαιοτήτων. Οι αμφορείς και η εικόνα παραδόθηκαν στις αντίστοιχες Εφορείες του υπουργείου Πολιτισμού για να χρονολογηθούν και να αξιοποιηθούν, ενώ η Ασφάλεια Κομοτηνής συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει την προέλευσή τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Με μουσικές, λύρες και δώρα υποδέχτηκαν οι νησιώτες τους τουρίστες

Προσοχή! Ενεργοποιούνται οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες

Θεσσαλονίκη: Με θερινό ωράριο δρομολογίων από σήμερα ο ΟΑΣΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης