Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο

Η φωτιά ξέσπασε από την περιοχή των Βαβύλων -  Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

xios-fwtia-arthrou
Σε ύφεση είναι εδώ και λίγη ώρα η μεγάλη πυρκαγιά στα Καμποχώρια της Χίου.

Εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές περιόρισαν τη φωτιά με αποτέλεσμα στις 2.00 μ.μ. να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής προστάτευσαν τελικά τους οικισμούς που κινδύνευσαν λόγω των ισχυρών ανέμων.


Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο - Εκκενώνονται χωριά

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο - Εκκενώνονται χωριά 3
Κλείσιμο

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο - Εκκενώνονται χωριά 4

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο - Εκκενώνονται χωριά 2





Χαλκειός: 70 πυρκαγιές μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες

Ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στους Χαλκειούς όσο και των Καμποχώρων αφού σύμφωνα με το politischios οι πυρκαγιές τόσο μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όσο και περιμετρικά από αυτό είναι καθημερινές.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κληθεί να παρέμβει σε πάνω από 70 περιστατικά κατάσβεσης πυρκαγιών αλλά και εξακρίβωσης συμβάντων.

«Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Υπηρεσία επιχειρεί τουλάχιστον 5-6 φορές την ημέρα, επί καθημερινής βάσης», δήλωσε στον «π» στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Καίνε σκουπίδια για να απελευθερώσουν χώρο

Αιτία των πυρκαγιών κατά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου αποτελεί ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στο Κέντρο Υποδοχής αλλά και στις καταπατημένες εκτάσεις περιμετρικά από αυτό.

«Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος σκουπιδιών που έχει μαζευτεί που παρά την καθημερινή περισυλλογή, το πρόβλημα παραμένει», ανέφερε το ίδιο στέλεχος, σημειώνοντας ότι ίσως απαιτούνται πιο δραστικές παρεμβάσεις.

Όπως εξήγησε, οι μετανάστες στις περισσότερες περιπτώσεις προχωρούν στην καύση απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος περιμετρικά από τις σκηνές τους αλλά και να μη δέχονται επιθέσεις από τρωκτικά, περιστατικά που καταγράφονται εξάλλου στα ιατρικά συμβάντα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

«Δυστυχώς είναι μία δύσκολη κατάσταση που απαιτεί επαγρύπνηση αλλά και παρεμβάσεις που άπτονται περισσότερο του πολιτικού παρά του επιχειρησιακού σχεδιασμού», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες η επικινδυνότητα είναι αυξημένη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρισμός: Με μουσικές, λύρες και δώρα υποδέχτηκαν οι νησιώτες τους τουρίστες

Νταν Μπράουν: Είχε τέσσερις ερωμένες και τους έκανε πανάκριβα δώρα λέει η πρώην σύζυγός του

Σάλος για τις δηλώσεις Ροζάκη για το «απομονωμένο Καστελόριζο που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης