Στα Ανώγεια αύριο ο Χρυσοχοΐδης - Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στον Μυλοπόταμο

Στα Ανώγεια αύριο ο Χρυσοχοΐδης - Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στον Μυλοπόταμο

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα συνοδεύει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης

4873164
Στα Ανώγεια θα μεταβούν αύριο το πρωί στις 11.30, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης. Οι δύο άνδρες θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στον δήμο Μυλοποτάμου και τον δήμο Ανωγείων, μετά και τα τελευταία γεγονότα που απασχόλησαν τη επικαιρότητα, γεμίζοντας ανησυχία και προβληματισμό κατοίκους, φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο μεταξύ, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ρεθύμνου ζήτησαν να ενισχυθεί άμεσα με αστυνομικό προσωπικό, μέσω μεταθέσεων, με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια, τα αστυνομικά τμήματα Μυλοποτάμου και Ανωγείων, καθώς και να επανιδρυθεί το τμήμα Ασφαλείας Μυλοποτάμου, προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες της περιοχής αυτής. Σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ της ένωσης με τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνης, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Νίκο Μαλλιαρό, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, κυρίως στο Ρέθυμνο.

Αυτά είναι «η στέγαση αστυνομικών υπηρεσιών Δ.Α. Ρεθύμνης και η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου, η ιδιάζουσα εγκληματικότητα στο νοµό, ο καθορισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος, το ιδιόρρυθμο της αστυνόμευσης των παραλιών και του αιγιαλού, η επαναφορά της ειδικής έκπτωσης κατά τις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού με τα ακτοπλοϊκά πλοία, όπως ίσχυε και παλαιότερα, η ανανέωση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και ο υλικοτεχνικός εφοδιασμός των υπηρεσιών της Δ.Α. Ρεθύμνης καθώς και η εφαρμογή της διάταξης κατά την οποία όλα τα υπηρεσιακά οχήματα θα πρέπει κάθε διετία να ελέγχονται από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ)».

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ένωσης των αστυνομικών, ο υφυπουργός τους δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα της στέγασής τους και δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση μη εύρεσης κονδυλίων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτά θα εξασφαλιστούν από το υπουργείο Υποδομών, προς ανέγερση του πολυπόθητου αστυνομικού μεγάρου, αμέσως μόλις εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Σχετικά με τις παραβατικές συμπεριφορές, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε στους εκπροσώπους των αστυνομικών του νομού Ρεθύμνης ότι και ο ίδιος προβληματίζεται και ενδιαφέρεται για την εξυγίανση τέτοιων φαινομένων που αδικούν το νομό.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαλλιαρός, «ο υφυπουργός συμμερίζεται την αγωνία μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας…. υιοθετεί το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν και στάθηκε αρωγός μας στην προσπάθειά μας για εξεύρεση λύσεων, προκειμένου αυτά να αντιμετωπιστούν».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης