Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που παρέσυρε και σκότωσε 10χρονη

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που παρέσυρε και σκότωσε 10χρονη

Με την υπηρεσιακή του μηχανή

thes_astynomikos
Αστυνομικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο, από αμέλεια, μίας 10χρονης, την οποία παρέσυρε με την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα, στη Θεσσαλονίκη. Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 9:30 το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου 2018, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στο ύψος του τερματικού σταθμού ΙΚΕΑ του ΟΑΣΘ.

Συνοδευόμενη από τη μεγαλύτερη αδελφή της, η άτυχη μαθήτρια επιχείρησε να διασχίσει πεζή το οδόστρωμα με σκοπό να φτάσει στον τερματικό σταθμό, απ' όπου θα έπαιρνε το αστικό λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι της. Έχοντας διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος κυκλοφορίας της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, παρασύρθηκε από τον δικυκλιστή αστυνομικό της ομάδα «Ζ» (βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το κατηγορητήριο αποδίδει στον αστυνομικό ότι «δεν οδηγούσε με σύνεση και τεταμένη την προσοχή, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί του δρόμου και επί του οχήματός του εποπτεία», ενώ, επιπλέον, «δεν είχε αναμμένο το φως πορείας» και «δεν επιχείρησε εγκαίρως και αποτελεσματικά τροχοπέδηση ή αποφευκτικό ελιγμό».

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν μπόρεσε να διευκρινίσει την ταχύτητα με την οποία κινούταν, υποστηρίζοντας πως έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει την ανήλικη. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης -ενώπιον του οποίου δικάστηκε- τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερο έντιμου βίου. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, τα πολιτικά δικαστήρια όπου προσέφυγε η οικογένεια της ανήλικης, καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, αποφάσισαν -σε πρώτο βαθμό- ότι οι δύο αδελφές έχουν μεγαλύτερο βαθμό υπαιτιότητας. Η έφεση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων

Χειροπέδες σε δυο αλλοδαπούς που επιχείρησαν να αρπάξουν 14χρονο στον Πύργο

ΕΛΣΤΑΤ: Αμετάβλητος στις 204 μονάδες παρέμεινε ο αριθμός των Κέντρων Υγείας στη χώρα το 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης