Ηλεία: Μισός τόνος πυρίτιδα σε παράνομο εργαστήριο

Ηλεία: Μισός τόνος πυρίτιδα σε παράνομο εργαστήριο

Κατά την διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στην βιοτεχνία οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 151 κιλά και 700 γραμμάρια πυρίτιδας και 5.875 φυσίγγια

Hleia-ergastirio-ekriktika
Ένα ατύχημα στην βιοτεχνία δυο Ελλήνων ή στο σπίτι του ενός στην Ηλεία, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα μια ολόκληρη περιοχή καθώς υπήρχαν αποθηκευμένες τεράστιες ποσότητες πυρίτιδας που ξεπερνούσαν τον μισό τόνο! Στο εσωτερικό της βιοτεχνίας λειτουργούσε ένα παράνομο εργαστήριο παρασκευής και αναγόμωσης φυσιγγίων!

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο Έλληνες κλειδώθηκε στο εσωτερικό της βιοτεχνίας όταν είδε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου που έφτασαν για έρευνα και δεν τους άφηνε να μπουν! Τελικά, βέβαια, συνελήφθη καθώς διακινούσε μαζί με τον συνεταίρο του μεγάλες ποσότητες παράνομων φυσιγγίων, τόσο απευθείας από το εργαστήριο καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας του, όσο και μέσω ενός καταστήματος εμπορίας κυνηγετικών όπλων και ειδών κυνηγίου που διατηρεί μια αλλοδαπή συνεργός τους.
Hleia-ergastirio-ekriktika2

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στην βιοτεχνία οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 151 κιλά και 700 γραμμάρια πυρίτιδας και 5.875 φυσίγγια τα οποία δεν έφεραν στη συσκευασία τους τον αναγνωριστικό αριθμό παρτίδας LOT. Στη συνέχεια, ερεύνησαν το σπίτι του συνεταίρου του συλληφθέντος, τον οποίο επίσης συνέλαβαν και κατέσχεσαν 53 σφραγισμένες εργοστασιακές συσκευασίες με πυρίτιδα συνολικού βάρους 26 κιλών και 500 γραμμαρίων, 27 χάρτινα βαρέλια και τρία χαρτοκιβώτια με συσκευασίες πυρίτιδας συνολικού βάρους 346 κιλών και 500 γραμμαρίων, 108 χαρτοκιβώτια με 151.528 καψυλιωμένους κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων και ένα μηχάνημα γόμωσης φυσιγγίων.

Σε βάρος των δυο συνεταίρων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα όπλα και απείθεια κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ η αλλοδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος αναζητείται για να συλληφθεί καθώς και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Hleia-ergastirio-ekriktika3

Ειδήσεις σήμερα:

Γώγος: Τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές μας φοβίζουν

Εγκλωβισμένοι μη Ευρωπαίοι ναυτικοί επί 90 ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά

Σήμα κινδύνου για «μαϊμού» φυσικοθεραπευτές και παράνομα θεραπευτήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης