Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους - Βίντεο και φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους - Βίντεο και φωτογραφίες

Στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Ποδηλατοδρομίας - Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008

foto-floid
Δεκάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα.

Thestival.gr 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης

bike-1
bike-2
bike-3


Με τις εμφανίσεις του κόσμου να ποικίλουν, το κεντρικό μήνυμα που εκπέμφθηκε θέλει τη Θεσσαλονίκη να γίνει φιλική προς το ποδήλατο.

Κλείσιμο
Ορισμένοι συμμετέχοντες επέλεξαν να γράψουν συνθήματα πάνω στο σώμα τους (bodypainting) αναφορικά με τις φυλετικές διακρίσεις, τον ρατσισμό, το περιβάλλον και το κλίμα, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και προστασίας της φύσης.

bike-4
bike-5
bike-6


Η φράση «Black lives matter» που απασχόλησε όλο τον πλανήτη, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, δεν έλειψε από την ποδηλατοδρομία, αφού έγινε ορατή σε σώμα ποδηλάτη.

bike-7
bike-8
bike-9


Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η φιλοσοφία πίσω από το κίνημα - σύμφωνα με τους διοργανωτές - είναι «να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία».

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Πυρκαγιά στο Μαρτίνο - Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Της έδωσα τρία xanax - Την ήθελα για μένα»

Τζίμι Κίμελ: «Έπιασε» στην κρεβατοκάμαρα τη γυναίκα του με τον Ματ Ντέιμον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης