Επίθεση με βιτριόλι: Συνεχίζεται το «δράμα» της Ιωάννας - Τι είπαν οι γιατροί μετά το σημερινό χειρουργείο

Επίθεση με βιτριόλι: Συνεχίζεται το «δράμα» της Ιωάννας - Τι είπαν οι γιατροί μετά το σημερινό χειρουργείο

Με αξιοπρέπεια αντιμετωπίζει η μητέρα της Ιωάννας το δράμα της κόρης της, μετά την επίθεση με το βιτριόλι - «Δεν έχει δει ακόμα το πρόσωπό της, δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί η ψυχολογία της» είπαν οι γιατροί της στο protothema.gr

vitrioli_543534
Το σημερινό χειρουργείο είναι μια συνέχεια στο πρόγραμμα που έχει μπει για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων της λένε στο protothema.gr οι γιατροί που παρακολουθούν την Ιωάννα στο Θριάσιο νοσοκομείο, το οποίο αφορούσε συγκεκριμένα τμήματα στο πρόσωπό της και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η μητέρα της Ιωάννας αντιμετωπίζει το δράμα της κόρης της με μεγάλη αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τους γιατρούς, οι οποίοι παρακολουθούν νυχθημερόν την κατάσταση της υγείας της Ιωάννας.

«Κάναμε ένα ακόμα χειρουργείο από τη σειρά των χειρουργείων που έχουμε προγραμματίσει το οποίο αφορούσε την αποκατάσταση του μετώπου, των βλεφάρων και της παρειάς δηλαδή του προσώπου. Έχουν όλα προχωρήσει πολύ καλά μέχρι σήμερα, χωρίς καμία επιπλοκή. Η αλήθεια είναι ότι είναι μαραθώνιος όλο αυτό, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα - βήμα και ακολουθώντας τους ρυθμούς που μας δείχνει το σώμα της. Αυτό το τεχνητό δέρμα που έχουμε τοποθετήσει εξ αρχής στο πρόσωπό της, εξακολουθεί και υπάρχει και μάλιστα το έχει δεχτεί το σώμα της πολύ καλά. Ανάλογα με το πώς επουλώνονται οι πληγές της, κινούμαστε κι εμείς με τα χειρουργεία» λένε οι γιατροί στο protothema.gr.

«Όταν ξύπνησε η Ιωάννα από το χειρουργείο, ήταν καλά. Η κοπέλα αντέχει, είναι πολύ πειθαρχημένη και συνεργάσιμη. Βέβαια, όπως όλοι οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις, έτσι και η ψυχολογία της Ιωάννας ορισμένες φορές είναι καλή, ενώ κάποιες άλλες φορές είναι άσχημη. Στο πλευρό της είναι καθημερινά οι ψυχολόγοι που τη στηρίζουν και την ενθαρρύνουν γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα με τα χειρουργεία και η κοπέλα αυτή πρέπει να αντέξει ψυχολογικά.

Η Ιωάννα δεν έχει δει το πρόσωπό της και δεν υπάρχει λόγος να δει αυτές τις εικόνες, διότι δεν θα είναι και οι τελικές. Αυτή τη συμφωνία κάνουμε με όλους τους ασθενείς μας, όπως και με την Ιωάννα και πιστεύω ότι είναι μια έντιμη συμφωνία, διότι δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί η ψυχολογία της. Προφανώς, πολύ αργότερα όταν εξοικειωθεί με τα καινούργια δεδομένα, θα μπορεί να φροντίσει το δέρμα της, αλλά όλα αυτά βήμα-βήμα» προσθέτουν οι γιατροί στο protothema.gr.

«Η μητέρα της Ιωάννας αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια το δράμα της κόρης της»

«Έχει μια υπέροχη μητέρα η οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση της Ιωάννας με μεγάλη αξιοπρέπεια γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να βλέπεις το παιδί σου καμμένο και να στέκεσαι "βράχος" δίπλα του. Αυτή η στάση της μητέρας, βοηθάει πολύ και εμάς τους γιατρούς, που πραγματικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Ιωάννα μας. Η αντίδρασή της είναι πολύ αξιοπρεπής μπροστά στο δράμα της κόρης της» λένε οι γιατροί που παρακολουθούν την άτυχη 34χρονη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε απόλυτη απομόνωση για 7 ημέρες ο Εχίνος - Πέμπτος νεκρός σε τέσσερις ημέρες

Εύα Καϊλή: Έκπληκτο το ευρωκοινοβούλιο για την «Παπαδημούπολη»

Πάτρα: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ αγοράκι 5,5 ετών που έπεσε από καρότσα αγροτικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης