Αντίθετοι οι διοικητικοί δικαστές στις προτάσεις Πικραμμένου για αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Αντίθετοι οι διοικητικοί δικαστές στις προτάσεις Πικραμμένου για αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Η Ένωση επισημαίνει ότι είναι «πάντοτε υπέρ επισταμένης και με επιστημονικώς ορθά κριτήρια επιθεώρησης των δικαστικών λειτουργών»

dikastes
Την έντονη αντίθεσή της εκφράζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στις προτάσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου περί κατάργησης της επετηρίδας των δικαστικών λειτουργών και περί διορισμού δικαστών επί θητεία και θεωρεί η Ένωση, αυτονόητη την απόρριψη από την Κυβέρνηση των εν λόγω προτάσεων.

Η Ένωση επισημαίνει ότι είναι «πάντοτε υπέρ επισταμένης και με επιστημονικώς ορθά κριτήρια (κυρίως ως προς την ποιοτική απόδοση) επιθεώρησης των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι πρέπει να κρίνονται για τους επόμενους βαθμούς με βάση το δικαιοδοτικό τους έργο και όχι με ασαφή κριτήρια, που μπορεί να οδηγήσουν σε προώθηση των αρεστών».

Ακόμη, επισημαίνει η Ένωση ότι «ο διορισμός καθηγητών ΑΕΙ και δικηγόρων ως δικαστών επί θητεία, ανεξάρτητα από τα ζητήματα συνταγματικότητας που προκύπτουν, ενέχει κινδύνους ως προς την ανεξαρτησία των τελευταίων, οι οποίοι μετά τη λήξη της θητείας τους θα επιστρέψουν στις δικηγορικές τους εργασίες».

Αντίστοιχα ζητήματα -συνεχίζει η Ένωση- «προκύπτουν και με την εισαγωγή του θεσμού του βοηθού δικαστή, δικηγόρο», όπως άλλωστε «ανησυχία, προκαλεί ακόμη η χρήση του όρου «μόνιμοι δικαστές» (έναντι των δικαστών επί θητεία) που παραπέμπει σε αντικατάσταση της ισοβιότητας με μονιμότητα».

Τέλος, η Ένωση, θεωρεί «αυτονόητη την απόρριψη από την Κυβέρνηση των εν λόγω προτάσεων» και επιφυλάσσαται, «με συλλογικές διαδικασίες», να εκφράσει ακόμα εντονότερα την αντίθεση των διοικητικών δικαστών στις προστάσεις αυτές.

Ειδήσεις σήμερα:

Διέρρηξε έξι καταστήματα μέσα σε μια εβδομάδα στη Ρόδο

Λέσβος: Βάρκα με 27 Αφρικανούς μετανάστες έφτασε στη Νεάπολη

Σπάνια γενετική αλλοίωση ευθύνεται για υπογονιμότητα και αποβολές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης