Άρωμα τρομοκρατίας στη ληστεία της Πάτρας;

Άρωμα τρομοκρατίας στη ληστεία της Πάτρας;

Γεροδεμένοι άντρες χωρίς όπλα, με κράνη, διαφεύγουν με μεγάλη μοτοσικλέτα και η ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζεται

Άρωμα τρομοκρατίας στη ληστεία της Πάτρας;
Ούτε καν… όπλα δεν είχαν μαζί τους οι δύο άγνωστοι δράστες της ληστείας- «μαμούθ» στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην Πάτρα! Και δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς φαίνεται ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχαν ληστέψει άλλες δύο τράπεζες στο Αγρίνιο και την Πρέβεζα, πάλι με πολύ πλούσια λεία, γεγονός που κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να υποπτεύεται ότι δεν πρόκειται για κοινούς κακοποιούς.

Και στις τρεις ληστείες, το modus operandi είναι κοινό… Οι δράστες είναι δύο γεροδεμένοι άνδρες με κράνη, που εισβάλλουν χωρίς όπλο στις τράπεζες λίγο πριν κλείσουν –πάντα στην… Εθνική- σπάζοντας με βαριοπούλα τα τζάμια και σπέρνοντας τον πανικό στους υπαλλήλους.

Κλείσιμο
  • Την Παρασκευή στην Πάτρα, βρήκαν το χρηματοκιβώτιο ανοιχτό λόγω καταμέτρησης και άρπαξαν σαν… κύριοι 500.000 ευρώ.
  • Στις 17 Οκτωβρίου 2010, όταν λήστεψαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το υποκατάστημα της Εθνικής σε κεντρική πλατεία του Αγρινίου, είχαν αιφνιδιάσει τον υπάλληλο που ανεφοδίαζε το Α.Τ.Μ. και άρπαξαν δυο δεσμίδες με 240.000 ευρώ!
  • Στις 25 Ιουνίου 2010, στην ληστεία της Εθνικής τράπεζας στην Πρέβεζα, είχαν χτυπήσει στο κεφάλι τον υπάλληλο που τοποθετούσε χρήματα στο Α.Τ.Μ. και είχαν πάρει 190.000 ευρώ!

Σε όλες  τις περιπτώσεις, οι δράστες εξαφανίστηκαν με μια κλεμμένη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Μετά την ληστεία στην Πάτρα, η μηχανή εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση με τα κλειδιά στη μίζα και, όπως αποδείχθηκε, είχε κλαπεί από το Παγκράτι στις 16 Νοεμβρίου.

Οι αστυνομικοί συγκρίνουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος των τριών τραπεζών. Αν πράγματι πρόκειται για τους ίδιους δράστες, τότε μέσα σε λιγότερο από επτά μήνες έχουν αρπάξει 930.000 ευρώ! Ακόμη και το ποσό της πρώτης ληστείας, θα ήταν υπεραρκετό για δύο κοινούς κακοποιούς. Ίσως το ότι συνεχίζουν την δράση τους και μάλιστα κάθε φορά σε διαφορετική πόλη, σημαίνει ότι πίσω από το «δίδυμο» των ληστών υπάρχει «άρωμα» τρομοκρατίας.


Πηγή video www.thebest.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης