Σκηνικό πολέμου στη Μαλακάσα για τους μετανάστες: Αστυνομική βία καταγγέλλουν κάτοικοι, τι απαντά η ΕΛΑΣ

Σκηνικό πολέμου στη Μαλακάσα για τους μετανάστες: Αστυνομική βία καταγγέλλουν κάτοικοι, τι απαντά η ΕΛΑΣ

Πέντε συλλήψεις κατοίκων και έξι τραυματίες αστυνομικοί - Οι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά την Εθνική οδό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν

malakasa-epeisodia
Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε για λίγη ώρα την Κυριακή η Εθνική οδός στο ύψος της Μαλακάσας, καθώς κάτοικοι της περιοχής συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, μετά από διαμαρτυρία για τις μεταναστευτικές δομές και την απουσία ελέγχου από τις αρχές.

Μετά από μία σειρά περιστατικών στην περιοχή και πολλές καταγγελίες για τους κινδύνους που προκαλεί η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στις δομές, οι κάτοικοι της Μαλακάσας οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας περιφερειακά της εθνικής οδού. Όταν θέλησαν να κλείσουν για λίγη ώρα συμβολικά την Εθνική, δέχθηκαν την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποίησε χημικά.

Η αστυνομία από την πλευρά της, με ανακοίνωση που εξέδωσε, παρουσιάζει τα γεγονότα με διαφορετικό τρόπο, κάνοντας λόγο για επιθέσεις των κατοίκων προς τους αστυνομικούς, με πέτρες και ξύλα.

Από τις συγκρούσεις υπήρξαν τραυματισμοί τόσο από την πλευρά των κατοίκων, όσο και από τους αστυνομικούς, ενώ συνελήφθησαν και πέντε πολίτες.


Μαλακάσα - επισόδια


Η συγκέντρωση κατοίκων της Μαλακάσας σημειώθηκε για τις δύο δομές μεταναστών στην περιοχή.


Κλείσιμο
Μαλακάσα

Όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, κάτοικος έχει πέσει στο πάτωμα και ζαλισμένος δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Γύρω από τον άνδρα έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι για να του προσφέρουν βοήθεια. 

Σε φωτογραφία, ακόμη, που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνεται κάτοικος να φέρει σοβαρό τραύμα στην περιοχή της κοιλιάς. 

malakasa-35-blured




Όπως φαίνεται στα βίντεο του protothema.gr οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών όταν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 5 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν συλλήψεις και τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί.

Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας κατήγγειλε από τον ΘΕΜΑ 104,6 απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. και μίλησε για δύο τραυματίες.


Επεισόδια στην Μαλακάσα για την δομή προσφύγων και μεταναστών

Επεισόδια στην Μαλακάσα για την δομή προσφύγων και μεταναστών


Επεισόδια στην Μαλακάσα για την δομή προσφύγων και μεταναστών


Οι κάτοικοι καταγγέλουν χρήση υπερβολικής βίας δείχνοντας στην κάμερα του protothema.gr τα χτυπήματα που δέχθηκαν.

Καταγγελία ξυλοδαρμού από ΜΑΤ στην Μαλακάσα



Επεισόδια στην Μαλακάσα για την δομή προσφύγων και μεταναστών


Επεισόδια στην Μαλακάσα για την δομή προσφύγων και μεταναστών

Επεισόδια στην Μαλακάσα για την δομή προσφύγων και μεταναστών


ΕΚΑΒ Μαλακάσα


Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως είχε γράψει το protothema.gr την περασμένη Κυριακή μετανάστες βγήκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής και συνεπλάκησαν μεταξύ τους με καδρόνια.

Σε άλλο βίντεο, δε, μετανάστες φαίνεται να έχουν στήσει υπαίθρια μπάρμπεκιου αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πράξη τους.

Μαλακάσα, ώρα μηδέν: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και οι μετανάστες κάνουν μπάρμπεκιου 2


Μαλακάσα, ώρα μηδέν : Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και οι μετανάστες κάνουν μπάρμπεκιου


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Για «επανειλημμένες επιθέσεις» με «πέτρες και ξύλα» κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, σχετικά με τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Μαλακάσα, μεταξύ κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών και αστυνομικών.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε σε πέντε συλλήψεις, ενώ έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Μεσημβρινές ώρες χθες, ομάδα τετρακοσίων (400) περίπου ημεδαπών συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την Εθνική Οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό. Δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου, εξήντα (60) περίπου εξ αυτών εισήλθαν στην Εθνική Οδό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, αν και εδέχθησαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, τους απομάκρυναν από το σημείο.

Για τα προαναφερόμενα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν έξι (6) αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες».



Ειδήσεις σήμερα

Τι αλλάζει από Δευτέρα: Ανοίγουν δημοτικά, υπηρεσίες και οι περισσότερες επιχειρήσεις

Κέρκυρα: Ο «δράκος του Κάβου» αρνείται να χειρουργηθεί και λέει ότι θέλει να πεθάνει

Δείτε live: Οι αστροναύτες της NASA έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης