Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για τον φόνο του Αφροαμερικανού: Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για τον φόνο του Αφροαμερικανού: Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού

elpidoforos_1
Παρέμβαση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ζητώντας να μην μένουμε σιωπηλοί στη βία, εκφράζοντας την αντίθεσή του στον ρατσισμό, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στην Αμερική.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού επισημαίνοντας ότι όταν η βία ασκείται από κάποιους στην εξουσία δεν πρέπει να μένουμε σιωπηλοί.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, με αφορμή την άδικη δολοφονία του Αφροαμερικανού, ξύπνησε σε πολλούς μνήμες παλαιοτέρων θύμισε σε πολλούς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, που είχε πρώτος σταθεί στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τους αγώνες που έδινε για ισονομία και ισοπολιτεία.

Στην ανάρτησή του στο Τwitter ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής λέει: «Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους».

george-floyd-elpidoforos

Ειδήσεις σήμερα

Προκλητική φιέστα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης - Διάβασαν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εν ψυχρώ εκτέλεση άνδρα έξω από το σπίτι του στη Βούλα

Ένας serial killer σε τηλεπαιχνίδι: Βιασμοί ανήλικων και δολοφονίες πίσω από την κάμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης