ΠΟΕΔΗΝ: Να μοριοδοτηθούν τα παιδιά μας στις πανελλαδικές εξετάσεις

ΠΟΕΔΗΝ: Να μοριοδοτηθούν τα παιδιά μας στις πανελλαδικές εξετάσεις

Η ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται την πανδημία και ζητά από την κυβέρνηση να μοριοδοτηθούν τα παιδιά των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στις Πανελλαδικές - Επικαλείται τα παραδείγματα των παιδιών πληγέντων από φυσικές καταστροφές 

poedin_1
Τη μοριοδότηση των παιδιών των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, την πρόνοια και το ΕΚΑΒ για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις ζητεί με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιας Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ), επικαλούμενη την περίοδο της πανδημίας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζητούν από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα παιδιά των υγειονομικών εργαζομένων ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων σαν να είναι παιδιά πληγέντων από φυσικές καταστροφές περιοχών και υπενθυμίζουν τις ρυθμίσεις για τη Μάνδρα, τη Ραφήνα, το Μάτι, τα Χανιά κ.α.) σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν Φ.253.2/146490/Α’ 5/20.9..2019 (ΦΕΚ Β´ 3557/19) Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

«Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει πόλεμο την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το προσωπικό των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και της Πρόνοιας βρίσκονται σε επιφυλακή εδώ και τρεις μήνες για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Έχουν περικοπεί κανονικές άδειες και χρωστούμενα ρεπό. Πολλοί Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι νόσησαν και πολλοί περισσότεροι αναγκάστηκαν να παραμείνουν σε καραντίνα για αρκετές ημέρες επειδή εκτέθηκαν στον ιό. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που συμμετέχουν στον πόλεμο από την πρώτη γραμμή θα πρέπει να τύχουν έμπρακτης αναγνώρισης της πολιτείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία θεωρεί πως «αυτή η ψυχοφθόρα κατάσταση έχει σημαντικές επιδράσεις σε όλα τα μέλη της οικογένειας και ειδικά στα παιδιά που προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Περιμένουμε σημαντικές επενδύσεις από τις ΗΠΑ

Αποκάλυψη: Από ΚΤΕΟ υποχρεωτικά όλα τα παλιά αυτοκίνητο, κάθε χρόνο

Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών: Eπτά προτάσεις για ένα βιώσιμο ΕΣΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης