Κόνσολας (υφυπουργός Τουρισμού) στο ΘΕΜΑ 104,6: Τουρίστες χωρίς καραντίνα από Αυστρία, Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία

Κόνσολας (υφυπουργός Τουρισμού) στο ΘΕΜΑ 104,6: Τουρίστες χωρίς καραντίνα από Αυστρία, Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι η Ελλάδα θα συνάψει συμφωνίες για την υποδοχή ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα με 20-25 χώρες, μεταξύ των οποίων Γερμανία, Ισραήλ και Κύπρος - Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μάνος Κόνσολας αποκάλυψε και άλλες, ενώ στη λίστα θα συμπεριληφθούν και κράτη των Βαλκανίων - «Δεν πρόκειται να δεχτούμε επισκέπτες από Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ»

touristes-athina
Τις χώρες με τις οποίες θα συνάψει συμφωνίες η Ελλάδα, προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας τουρίστες, χωρίς να τεθούν σε καραντίνα, αποκάλυψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στον Μάκη Πολλάτο, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Δίνοντας συνέχεια στο δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, που έκανε λόγο για συμφωνία με 20-25 χώρες -μεταξύ των οποίων Γερμανία (τσάρτερ για Θεσσαλονίκη από 15 Ιουνίου), Κύπρος και Ισραήλ- ώστε από τις 15 Ιουνίου να αρχίσει η χώρα μας να υποδέχεται ξένους ταξιδιώτες, ο κ. Κόνσολας έκανε γνωστό ότι στη λίστα αυτή θα βρίσκονται επίσης η Αυστρία, η Δανία, η Νορβηγία, η Τσεχία, η Νέα Ζηλανδία, καθώς και χώρες των Βαλκανίων.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε επισκέπτες από χώρες που είναι ψηλά ο επιδημιολογικός δείκτης, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ» προσέθεσε ο κ. Κόνσολας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναπτύσει ένα ασφαλές δίκτυο αερομεταφορών.

Η πλήρης λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης συμμετείχε στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού με επιτυχία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν, της Νορβηγίας Ενρα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν και του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ακούστε τη συνέντευξη του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στο ΘΕΜΑ 104,6:




Ειδήσεις σήμερα:

Reuters: Η Ελλάδα ανοιχτή για τουρίστες από 20-25 χώρες στις 15 Ιουνίου

Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με «λουκέτο» τα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης