Καιρός: Χείμαρροι και πλημμύρες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη - Υποχωρεί η κακοκαιρία

Καιρός: Χείμαρροι και πλημμύρες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη - Υποχωρεί η κακοκαιρία

Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairiko_main
Ένα άτομο κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο τη νύχτα στον Λαγκαδά και πολλά σπίτια πλημμύρισαν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Σέρρες και Ξάνθη, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που πέρασε από την ελληνική επικράτεια κτύπησε με σφοδρότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Από σήμερα το μεσημέρι η κακοκαιρία δείχνει να υποχωρεί, ωστόσο οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο άστατος καιρός, με την εκδήλωση κάποιων πιο ισχυρών τοπικών φαινομένων, θα συνεχιστεί τόσο κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, κατά την οποία το πρωί τα φαινόμενα θα είναι έντονα, όσο και για τα επόμενα 24ωρα.

Κινδύνευσε άτομο από χείμαρρο στον Λαγκαδά

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ενός ατόμου, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο κατά τη διάρκεια της νυχτερινής νεροποντής στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στήθηκε από την πυροσβεστική.

Το άτομο που διασώθηκε, επέβαινε στο αυτοκίνητό του, όταν έχασε τον έλεγχο από τα ορμητικά νερά και παρασύρθηκε σε μεγάλη απόσταση. Κατάφερε, ωστόσο, να ειδοποιήσει την πυροσβεστική, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν αμέσως στο σημείο και μετά από μεγάλη προσπάθεια και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ολοκλήρωσαν το έργο τους με απόλυτη επιτυχία. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.


Κλείσιμο
Στη Νέα Μουδανιά η βροχή ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε... ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία, σύμφωνα με το halkidikinews.

Q2

Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.

Q1


Σε περιοχές της Κασσάνδρας βρέχει ασταμάτητα και οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι πλημμυρισμένοι. Στην παραλία της Φούρκας ο δρόμος μπροστά στο ξενοδοχείο Ολύμπιον είναι απροσπέλαστος από τα νερά της βροχής.

Πλημμύρες και στη Θεσσαλονίκη

MPOYRINI

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί έντονη βροχόπτωση και στη Θεσσαλονίκη με πλημμύρες και συμφόρηση στους δρόμους, αλλά και διακοπή ρεύματος.

Χαλάζι στην Πάτρα

Χαλάζι στον Άγιο Χαράλαμπο Φαρσάλων


Ανοιξαν οι «ουρανοί» το μεσημέρι της Πέμπτης στην Επαρχία Φαρσάλων με πολύ δυνατή βροχή και χαλαζόπτωση.

Μάλιστα σε κάποια σημεία υπήρξε και χαλαζόπτωση με τον κόσμο να φοβάται μην υπάρξει αντίστοιχη καταστροφή με την περσινή λόγω των χαλαζοπτώσεων στη περιοχή.

Σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως ακριβώς αναμενόταν, σημειώθηκε και στον νομό Λάρισας νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Μάλιστα σε αρκετές περιοχές, όπως το Κιλελέρ, η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε και με χαλαζόπτωση.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το onlarissa.gr αποτυπώνουν πώς μέσα σε λίγα λεπτά… άσπρισε ο τόπος από το χαλάζι.

xalazi1
xalazi2

Χιλιάδες κεραυνοί και αστραπές στον Θερμαϊκό

Σημαντικές και τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης στα ηπειρωτικά και στα βόρεια κυρίως τμήματα του Αιγαίου.

Μάλιστα, αυξημένη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως φαίνεται στο χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που ακολουθεί, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε έως τις 19:40 περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό.
ZEUS_May21


Πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων στη Θεσσαλονίκη

Πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί σημειώθηκαν σφοδρές-κατά διαστήματα-βροχοπτώσεις. Οι περισσότερες κλήσεις ήταν στο Πλαγιάρι, το Τρίλοφο, το Ρύσιο και στην Επανομή.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν δύο ξεχωριστά τροχαία με νταλίκες που «δίπλωσαν» στο Δερβένι, στις 6 και στις 7.30 το απόγευμα. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν, ενώ το ρεύμα εξόδου έκλεισε, λόγω καυσίμων που διέρρευσαν στο οδόστρωμα.

Στην Χαλκιδική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω υπερχείλισης ρεμάτων, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδου Αγίου Παύλου-Νέας Γωνιάς και στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Νέας Καλλικράτειας-Νέας Ηράκλειας,

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

Υποχωρούν από σήμερα το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα

Από σήμερα Παρασκευή, η κακοκαιρία υποχωρεί, κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες, καθώς το πρωί θα έχουμε καταιγιδές στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στα κεντρικά και τα βόρεια θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες, τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια στην αρχή της ημέρας, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και το πρωί στις Σποράδες και την Εύβοια τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες μεμομωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία το απόγευμα στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6, σταδιακά όμως θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 με γρήγορη εξασθένηση. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

kairiko_map_fri

Άστατος καιρός το Σάββατο με καταιγίδες στην Πελοπόννησο

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τη βορειοανατολική χώρα και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και μικρή πτώση στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

kairiko_map_sat

Βροχές στη Μακεδονία από το μεσημέρι την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά.

kairiko_map_sun


Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι - Έκλεισε το ρεύμα εξόδου

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Εκτροπή φορτηγού με δυο τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 29χρονος Ιρακινός που αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα στο Καλοχώρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης