Αυτή την Κυριακή, το υπέροχο και διδακτικό «Το Βιβλίο της Χαράς» των Δαλάι Λάμα, Ντέσμοντ Τούτου και Ντάγκλας Έϊμπραμς είναι στο ΘΕΜΑ

XRWMA-BOOK-24-05

Δύο πνευματικοί ηγέτες της ανθρωπότητας, βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης ενώνουν τις δυνάμεις τους. Για να μοιραστούν τη σοφία, την καλοσύνη και την ευγένεια της ψυχή τους. Και για να αποκαλύψουν σε όλους μας την απλή συνταγή της ψυχικής γαλήνης

Επί μια ολόκληρη εβδομάδα, δύο πραγματικά σοφοί άνθρωποι διηγούνταν ο ένας στον άλλον ιστορίες και αντάλλασσαν πρακτικές υψηλής πνευματικότητας. Το βιβλίο του Ντάγκλας Έϊμπραμς είναι η αποτύπωση αυτού του ταξιδιού που έκαναν μαζί ο Δαλάι Λάμα και ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου. Ο υπότιτλος του έργου είναι «Η αναζήτηση της ευτυχίας σε έναν κόσμο που αλλάζει» και περιγράφει με ακρίβεια την ουσία των συζητήσεων που είχαν οι δύο σπουδαίοι θρησκευτικοί ηγέτες. Το ότι έφτασε στην κορυφή του καταλόγου με τα best seller των New York Times δεν αποτελεί έκπληξη, εφόσον πρόκειται για ένα εγχειρίδιο ζωής, με συμβουλές και «παραβολές» ανεκτίμητης αξίας.

Το «Βιβλίο της Χαράς» προσφέρει στον αναγνώστη τη μοναδική ευκαιρία να αντλήσει διδάγματα από τη σοφία και την εμπειρία ζωής του Δαλάι Λάμα και του Ντέσμοντ Τούτου, δύο ανθρώπων που για πάνω από πενήντα χρόνια έζησαν την εξορία, τη βία και την καταπίεση. Παρά τις αντιξοότητες όμως -ή, όπως λένε οι ίδιοι, εξαιτίας αυτών- οι δύο αυτοί δάσκαλοι «είναι από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους στον κόσμο».

Συναντήθηκαν τον Απρίλιο του 2015, όταν ο αρχιεπίσκοπος Τούτου ταξίδεψε στην Νταραμσάλα της Ινδίας, τον τόπο κατοικίας του Δαλάι Λάμα. Ο σκοπός ήταν να γιορτάσουν μαζί τα 80α γενέθλια του δεύτερου, αλλά και για να δημιουργήσουν μαζί κάτι που ευελπιστούσαν ότι θα γινόταν το δώρο τους στους ανθρώπους: Την προσπάθεια να απαντήσουν στο εξής θεμελιώδες ερώτημα: Πώς μπορούμε να βρούμε τη χαρά μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο και ανώφελα βάσανα; Η απάντηση βρίσκεται, εν μέρει, στους 8 Πυλώνες της Χαράς, όπως τους προσδιορίζουν ο Δαλάι Λάμα και ο Ντέσμοντ Τούτου. Βρίσκονται όμως και στα γεμάτα καλοσύνη, ανθρωπιά και εμψύχωση λόγια τους.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εγχειρίδιο ευτυχίας «Το Βιβλίο της Χαράς» των Δαλάι Λάμα, Ντέσμοντ Τούτου και Ντάγκλας Έϊμπραμς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης