Μυτιλήνη: «Βροχή» οι αφίξεις λαθραίων καπνικών ειδών

Μυτιλήνη: «Βροχή» οι αφίξεις λαθραίων καπνικών ειδών

Τέσσερις συλλήψεις τα τελευταία 24ωρα

Mytilini-kapnika-eidi__1_
Μια αποθήκη γέμιζαν τα λαθραία προϊόντα καπνού που είχαν φορτωθεί ασυνόδευτα στο πλοίο της γραμμής από Πειραιά και Χίο, το οποίο έφτασε τα ξημερώματα της Τρίτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης! Ο ένας μετά τον άλλο, έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού τρεις από αυτούς που πήγαν να τα παραλάβουν!

Αρχικά, συνελήφθη ένας 53χρονος Έλληνας, ο οποίος παρέλαβε ένα χαρτοκιβώτιο το οποίο είχε θεωρηθεί ύποπτο κατά τον κατάπλου του πλοίου και είχε τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση. Όταν ακινητοποιήθηκε και ανοίχτηκε το χαρτοκιβώτιο διαπιστώθηκε ότι περιείχε 16 συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους οκτώ κιλών.

Στη συνέχεια, συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός που επίσης πήγε να παραλάβει ένα χαρτοκιβώτιο το οποίο βρισκόταν υπό διακριτική επιτήρηση και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν μέσα 500 πακέτα τσιγάρων και μία συσκευασία με 53 λαθραίες συσκευασίες καπνού των 140 γραμμαρίων η καθεμία.

Τέλος, ακινητοποιήθηκε ένας 25χρονος αλλοδαπός που και αυτός πήγε να παραλάβει ένα ασυνόδευτο χαρτοκιβώτιο για λογαριασμό ενός 48χρονου ομοεθνούς του και συνελήφθησαν και οι δυο, όταν διαπιστώθηκε ότι περιείχε τέσσερις συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους δύο κιλών!

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης που τους άσκησε ξεχωριστές διώξεις για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα λαθραία προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο του νησιού για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποντιακή Γενοκτονία: Αγώνας για διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος

Αναλυτικά οι οδηγίες και τα μέτρα για τα Πανεπιστήμια


Πέτρος Λαγούτης: Πρέπει το κράτος που μας υποχρεώνει να μην δουλέψουμε να μας φροντίσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης