Ηλιούπολη: Ένταση στον Προφήτη Ηλία - Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με πιστούς

Ηλιούπολη: Ένταση στον Προφήτη Ηλία - Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με πιστούς

Πολίτες που διαμαρτύρονται για αυθείρετο κτίσμα συνεπλάκησαν με πιστούς που παρακολουθούσαν υπαίθρια θεία λειτουργία στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

profitis-ilias-epeisodia
Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης με διαδηλωτές και πιστούς να έρχονται στα χέρια  στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του αυθαιρέτου κτίσματος γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι.

Όπως έχει ανακοινώσει η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος.


Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών, σημειώθηκε μερική συμπλοκή με διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Κλείσιμο

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.


Οι εντάσεις έληξαν με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

Πηγή: ilioupolinews.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης